Здравословна смес за силен имунитет

Само две съставки са достатъчни за силна имунна система. Просто трябва да ги смесите и да консумирате една лъжица от сместа.

Медът и орехите са много здравословни продукти. Учените отдавна са доказали, че те съдържат голямо количество важни витамини и минерали, които имат благоприятен ефект върху организма, а комбинацията им помага за лечение на много заболявания.

За да подобрите функционирането на вътрешните органи и цялото тяло, трябва често да консумирате тази смес. Ще ви помогне и ако сте под емоционален стрес или извършвате тежка физическа работа.

При редовната консумация на мед и орехи изчезва главоболието, нормализира се дейността на храносмилателната система, изчезва запекът.

Медът и орехите са незаменими за женското здраве, тъй като съдържат вещества, които подобряват притока на кръв в таза и по този начин повишават либидото. При мъжете повишават потентността.

За силна имунна система е достатъчно да се консумира една лъжица от тази смес дневно. Ако вече страдате от настинка, консумирайте по-често, тъй като това ще ви помогне да изчистите носа и възпаленото гърло.

Тези продукти са полезни при анемия, защото съдържат желязо, цинк, манган и магнезий. Медът и орехите стабилизират метаболитните процеси. Препоръчително е тази комбинация да се приема по-често при интензивна умствена работа, тъй като помага за подобряване на концентрацията. Орехите съдържат съставки, които облекчават ревматичните болки.

За да стимулирате имунитета и да прочистите червата, особено през зимата, консумирайте настъргани моркови с мед, орехи и сушени плодове.

Тази популярна рецепта е много стара. Има специално действие при бавно изхождане, подуване и газове. Когато тялото е в добро състояние, се отразява благоприятно на състоянието на кожата.

Самите моркови имат страхотен положителен ефект върху организма, благодарение на фибрите, витамин А и бета каротин, на които са богати, а когато ги смесите с още няколко съставки, получавате истински мехлем за стомаха.

Яде се вместо закуска.

Необходими съставки:

  • 3 големи моркова
  • 1 ч. л. мед
  • 1 щипка смлян черен пипер
  • сушени плодове
  • 1 ч. л. зехтин

Настържете морковите в купа и добавете останалите съставки. Разбъркайте, докато се комбинират.

Сместа се консумира половин час след ставане от сън.

След 10 дни редовна употреба ще забележите подобрение и усещане за лекота в стомаха.

Коментирай
error: Content is protected !!