Терапия с пелин за всеки, който има възпалителни огнища в организма или други здравословни проблеми

Терапията с пелин се препоръчва особено на бъдещите родители преди забременяване, както и на всеки, който има възпалителни огнища или здравословни проблеми в организма.
Лечението с пелин премахва почти всички възпалителни заболявания в тялото, особено ако са засегнати храносмилателния и гениталния тракт. Използва се при гинекологични заболявания, простатит, уретрит, заболявания на кожата, стомаха, червата, черния дроб, панкреаса, бъбреците и в много други случаи.
Освен това пелинът има свойството да намали значително желанието за алкохол и други обичайни отрови.

Изчистване на организма
Внимание!
По време на терапията с пелин е препоръчително да не пиете алкохол и да не пушите. Неговата ефективност значително се повишава в този случай. Въпреки това, дори и при заклетите пушачи, той дава забележимо прочистване и елиминиране на много заболявания.
За провеждане на лечебния курс са ви достатъчни по-малко от 100 г сух, натрошен на ситно горчив пелин. Другите видове пелин имат значително по-малък ефект.

Терапията продължава 7 дни.
Първите 3 дни на всеки 2-2.5 часа се приема щипка сух пелин, независимо от храненето. А щипката със сух, натрошен пелин се поставя в устата, навлажнява се със слюнка и се поглъща. По желание, може да я преглътнете с вода.
Цялото тяло почти незабавно се включва в процесите на почистване и е много важно интервалите между приемането на пелина да не превишават два часа и половина. Тези три дни пелинът се пие дори и през нощта, като се наглася будилникът да звъни на всеки 2,5 часа. Това е важно.
Следващите четири дни пелинът се взема по 5-6 пъти на ден, също по една щипка.

Освен това, през всички тези седем дни всяка вечер се правят клизми с пелин, микроклизми и промивки.
Тези процедури продължават без прекъсване през всички седем дни.
При настинка, в допълнение към описаните по-горе процедури, с отвара от пелин си капвайте по няколко пъти на ден, 7-10 капки във всяка ноздра.
През всички 7 дни от терапията с пелин трябва да се придържате строго към точно определена диета.
Всички животински и рибни храни, всички млечни продукти, яйца, сладкарски изделия
трябва да изключите от менюто си.

През тези дни можете да ядете: зеленчуци, плодове, ядки, зърнени храни, растително масло, картофи. Хлябът е ограничен до 2-3 малки (нормални) филийки на хранене, но в никакъв случай да не е пресен хляб, а запечен в тостер или на тиган.
Без тази диета терапията с пелин няма да има нужния ефект върху организма.
По време на терапията с пелин, особено в първите дни, може да има забележима слабост и редуващо се обостряне (като при глад) на всички съществуващи и дори скрити болести. Може би за няколко часа или дори за цял ден може да се появят болки в ставата или иглички в областта на хълбока, или стара травма внезапно да започне да напомня за себе си… Това е нещо обичайно, което означава, че прочистването е ефективно.

Билката е враг на глисти и паразити
Пелинът също така е много ценен при прочистване на тялото от различни видове глисти (паразити) както сам по себе си, така и в комплекс с други билки. Паразитите не само консумират всички най-ценни и полезни неща, които ядем, но също и ни тровят с отпадъчните си продукти. Те са опасни, защото могат спокойно и неусетно да убият човек, като постепенно отнемат силата му, а когато той отслабва, те се размножават с още по-голяма интензивност.

Ето някои ефективни народни рецепти с пелин при глисти и паразити.

1. Пелин и карамфил (прах): смелете на прах пелин, карамфил и ленени семена, вземете от всички билки равни количества – по половин чаена лъжичка и разбъркайте. Поставете сухата смес в устата си и изпийте чаша сок от моркови. Тази рецепта помага да се отървете от глисти и някои други паразити. Пелинът действа върху междинните и зрелите етапи на повече от 100 паразита, а карамфилът засяга техните ларви и яйца. Тези компоненти трябва винаги да се използват заедно.

2. Настойка от пелин и тиквени семки (рецепта на Ванга): смесете листа на пелин и натрошени тиквени семки, в равни количества. Добавете към тази смес ракия, в съотношение 1:3 и я дръжте седмица на топло и огряно от слънцето място. Пийте тинктурата два пъти на ден, по една чаша на празен стомах, за предпочитане половин час преди обяд и преди вечеря. Курсът на лечение е няколко седмици, докато стомахът е напълно изчистен от паразитите.

Прилага се като обикновено антихелминтово средство.

3. Също така добър ефект при почистването на тялото от различни паразити дава и билковата тройка от настойките на орехова кора, сух пелин и семена на карамфил. Или може да използвате други три билки: вратига, пелин (листа и млади издънки) и карамфил на прах (семена, които се използват в готвенето). Пелинът и вратигата действат на кръглите глисти и тении, бактерии, протозои, гъби и много видове вируси, а карамфилът унищожава ларвите и яйцата.

Противопоказания: алергия към пелин.
Източник: Здраве.то

Коментирай
error: Content is protected !!