Само 5 минути на ден и болката от радикулит изчезва: Изпитано упражнение

Дори и да не страдате от възпаление и болка, е полезно да правите това упражнение при радикулит. За кратко време ще почувствате облекчение.

Седалищният нерв е най-дългият в човешкото тяло, а възпалението му причинява силна болка, която се разпространява от ребрата до коленете. Намаляването на възпалението изисква време и ежедневна употреба на природни средства и упражнения.

Само по този начин можете да се отървете от болката и да върнете радостта от движението. Почивката също често се препоръчва, но трябва да бъде кратка, тъй като бездействието влошава симптомите.

Предлагаме ви едно просто упражнение, което може значително да облекчи болката, а ако го правите редовно сутрин и вечер преди лягане, напълно ще се отървете от болката и ще предотвратите появата й.

Седнете с изпънати крака на пода, свийте едното коляно и бавно го издърпайте към гърдите си, обхващайки го с ръце.

Задръжте крака за 10 секунди и се уверете, че другият крак е изпънат. Повторете с другия крак.

След това, бавно легнете по гръб и повдигнете краката си, като леко свиете коленете си, без да достигате ъгъл от 90 градуса.

Повдигнете и спуснете краката си пет пъти. Отпуснете се и се разтегнете. Без да се изправяте, свийте едното коляно и бавно го издърпайте с ръце към гърдите си. Задръжте за 10 секунди. Повторете това с другото коляно, без да повдигате гърба си от пода. Завършете упражнението и се разтегнете.

Въпреки че това упражнение при радикулит е чудесно за облекчаване на болката, много е важно да се консултирате с вашия лекар, който да ви постави точна диагноза.

Коментирай
error: Content is protected !!