Нейното сляпо кученце беше ужасено да се движи наоколо! Нейното решение – УНИКАЛНО!

След като вижда нейния сляп шотландски териер – Scotty Boy – да се удря в стените и след това да плаче от отчаяние, Дори Стрейтън решава , че тя ще спре само да наблюдава , а ще се опита да помогне.

Самата тя разказва: Не можех да гледам кучето ми просто да се удря в стените защото не ги вижда. След няколко такива удара кучето сякаш се предава и просто стои в средата на помощението и плаче. Нямаше никакъв начин то да продължи да живее по този начин.

Така Дори изобретява устройство , което нарича „ореол“. То обхваща главата на животното и не му позволява да се нарани в предметите наоколо. С помощта на приятел тя изобретява и специална жилетка , с която закрепя изобретението си на животното.

Веднага след като слага този „ореол“ кучето и започнало без проблеми отново да изследва наоколо и този път срещайки преграда , не се наранявал. Когато Дори видяла ефекта на изобретението си върху кучето си , решила че иска да помогне и на други слепи животни.

В момента нейното изобретение се е превърнал в интернационален бизнес и предлага различни размери за почти всички видове животни. Разгледайте снимките по -долу за да видите на колко слепи животни е помогнала Дори чрез нейното изобретение!

Сподели тази статия , ако и ти мислиш , че всяко животно има право на щастлив живот – дори и ако е загубило зрението си.

Следваща Предишна
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Следваща Предишна
Коментирай
error: Content is protected !!