Ветеринар подготвя това парализирано куче за евтаназия. Тогава той забелязва нещо зад ухото му…

dog-paralyzed-tick
Бълхите и кърлежите са истинско мъчение за домашните любимци. А когато се развиват някакви заболявания от тези гадинки , струва и доста пари за да се отстранят.

Доста неприятна ситуация се случва с 10 годишното куче Оли. След една разходка , той започва да се движи по-бавно от обикновенно. Ветеринар пуска всички видове изследвания и не може да разбере причината. Състоянието на кучето се влошава много бързо и кучето е напълно парализирано.

Семейството взима тежкото решение да приспи Оли за да не се мъчи. Когато обаче е на масата на ветиринаря , той го поческа зад ухото и напипва странна издатина! Това се оказва рядък вид кърлеж , който в много редки случаи може да причини неврологични проблеми , включително парализа.

980x-1-33

След като кърлежът е премахнат , решават да обръснат цялото куче за да са сигурно , че няма още кърлежи по тялото му. Семейството взима Оли вкъщи и чака да види дали ще има промяна в състоянието му. Само след няколко часа кучето вече свободно може да се движи , точно както преди!

980x-50

Ако тази история ти е харесала , сподели я с приятелите си в Фейсбук!

Коментирай
error: Content is protected !!