Не искам да се жертвам за внука си. Аз съм само на 42 години

Вероятно аз самата съм виновна за всичко, което ми се случва, защото в миналото допуснах много грешки.

С мъжа ми се запознахме, когато бях на 20 години. Година по-късно се оженихме. Живеехме добре, затова реших да забременея. Потопих се изцяло в майчинството и спрях да обръщам внимание на съпруга си. Затова той си намери друга жена.

Плащаше издръжка, но не се интересуваше от детето. Работех от вкъщи, за да свързвам двата края. Нямаше на кого да оставя дъщеря си, затова бях принудена да съчетавам работата с майчинството. Но когато дъщеря ми тръгна на детска градина, си намерих работа като учител.

След 5 години ми предложиха по-високоплатена работа и аз рискувах. Заплатата беше висока, но на практика не виждах детето си. Опитвах се да компенсирам със скъпи подаръци и смятах, че постъпвам правилно. Дъщеря ми тотално излезе извън контрол. Ако й крещях или я наказвах, това се отразяваше още по-зле на отношенията ни. На 17 годишна възраст забременя. Когато чух това, сърцето ми почти спря.

Не й казах да направи аборт, защото разбирах какви могат да бъдат последствията. Просто не можех да съсипя живота й.

Дъщеря ми не каза кой е бащата на детето. По време на бременността й се сближихме доста. Когато дойде часът за раждане, бях плътно до дъщеря си, защото тя много се страхуваше. Но всичко мина чудесно.

Взех си отпуск, за да й помагам. Тя се справяше страхотно, затова се успокоих. Но скоро тя започна да излиза с приятелите си и спря да се грижи за сина си. Тя дори не ставаше през нощта, за да го погледне, така че трябваше да настаня внука си в моята стая. Скоро тя започна да излиза дори без разрешение, оставяйки бебето с мен.

То вече е на 3 месеца. Постоянно съм с него. За това време вече свалих 6 килограма, защото не мога нито да ям, нито да спя нормално. А дъщеря ми живее пълноценен живот. Казва, че е твърде млада, така че няма намерение да си стои вкъщи.

Жал ми е за внука ми, защото е лишен от майчина любов. Трябва да се разкъсвам между работа, домакински задължения и грижи за бебето. Не ми харесва този ритъм на живот. Дъщеря ми ми остави дете и живее за собствено удоволствие. А кога ще живея аз? Аз съм само на 42 години и съм безплатна бавачка. Надявах се, че след раждането на сина й дъщеря ми ще дойде на себе си, но тя започна да се държи още по-зле.

Наистина ли аз трябва да отгледам внука си?

Коментирай
error: Content is protected !!