Лесно можете да се справите с напуканите пети в домашни условия: Ето тази рецепта беше моето спасение

Идеално средство за грижа за напуканите пети в домашни условия е лимонът. По-лесно е, отколкото си мислите. Омекотява кожата и е превантивно средство срещу напукани пети.

С течение на времето кожата на петите се удебелява и загрубява. Това не е само естетически проблем. Кожата може да се възпали, да се напука или да се появят мазоли.

Краката ни са подложени на голямо натоварване. В крайна сметка цялото ни телесно тегло се крепи на тях. Слоят от мъртви рогови клетки има за цел да предпази чувствителната кожа отдолу от постоянния стрес.

Но в един момент това може да се превърне в неудобство. Кожата става твърда и се напуква. Патогените имат свобода на действие през образувалите се пукнатини – възниква възпаление. Грижете се редовно за кожата на краката.

Лимонът е идеалното домашно средство за грижа за напуканите пети.

За да омекотите кожата, първо направете вана за краката. Водата трябва да е хладка, а продължителността на ваната – 10 минути. Добавете сока от един лимон и малко морска сол. Лимонът омекотява твърдата кожа и има бактерициден ефект. Солта хидратира кожата.

Най-добрият начин да премахнете мъртвата кожа е да използвате пемза. Отстранете само толкова, колкото да почувствате кожата отново еластична.

Поставете парче лимон директно върху удебелената кожа за 30 минути. Неразреденият лимонов сок разтваря роговите клетки, карайки ги да изчезнат сами.

Лимонът също е добър домашен лек за мазоли, тъй като съдържа много витамин С. Витамин С подпомага производството на колаген в организма, което прави кожата гладка и еластична.

Накрая нанесете хидратиращ крем – за предпочитане такъв, който съдържа урея. Намажете краката си с крем преди лягане и обуйте тънки памучни чорапи.

Коментирай
error: Content is protected !!