Това е моят опит с болестта: Ето как се отървах от МИОМAТА с ленено семе

От стотици години лененото семе е високо ценено заради страхотните си полезни свойства за здравето. Народната медицина предлага лек с ленено семе при миома.

Днес лененото семе се налага като “суперхрана”, тъй като многобройни научни изследвания сочат неговите ползи за здравето.

Използвано от началото на цивилизацията, лененото семе е една от най-старите култури. Има два вида ленено семе, кафяво и златисто, които са еднакво хранителни.

Смляното ленено семе е много добър източник на диетични фибри. Фибрите помагат за поддържането на здравето на храносмилателната система (храносмилателните органи), регулират нивата на глюкозата и инсулина в кръвта и понижават нивата на холестерола в кръвта.

Лененото семе е концентриран източник на мазнини, особено на полезните за сърцето омега-3 полиненаситени мазнини. Омега-3 мазнините намаляват възпалението и риска от хронични заболявания като рак, артрит и сърдечни заболявания.

Лек с ленено семе при миома

Залейте 2 супени лъжици ленено семе и 2 супени лъжици качествен мед с 200 мл вода и разбъркайте добре, за да се разтвори медът. Използвайте пластмасова лъжица за меда.

Оставете така да престои 36 часа, след което прецедете и изпийте получената напитка от ленено семе и мед.

Консумирайте този лек за 7 дни. След това пригответе същата рецепта, като използвате чаена лъжичка и консумирайте напитката за още 7 дни.

Това лечение трябва да продължи точно 14 последователни дни.

Лененото семе се е доказало като много ефективно, преди всичко поради положителния си ефект върху репродуктивното здраве на жената.

Лененото семе намалява дисфункцията на яйчниците

Редовната консумация на ленено семе може да попречи на промените в менструалния цикъл и в допълнение може да подобри дисфункцията на яйчниците.

Ленено семе и менструация

Лененото семе има потенциала да ви помогне да направите менструалния си цикъл по-редовен и да намали предменструалния синдром, въпреки че доказателствата за това са все още противоречиви. Редовната консумация на ленено семе може да помогне за по-редовна овулация.

Според едно проучване жени, които редовно консумират ленено семе на прах, са имали овулация по време на всеки менструален цикъл, а същите тези жени, които следват редовната си диета с ниско съдържание на фибри, не са имали овулация по време на 3 от 36 менструални цикъла.

Фазата на менструалния цикъл между овулацията и началото на менструацията, наречена лутеална фаза, е по-дълга, когато жените консумират смляно ленено семе.

Кратката лутеална фаза понякога се свързва с безплодие.

Лененото семе намалява менструалните болки

Изследванията показват, че добавянето на 1-2 чаени лъжички ленено семе към вашата диета всеки ден може да намали менструалните спазми. Омега-3 мастните киселини, открити в лененото семе, могат да помогнат за забавяне на освобождаването на вещества, наречени простагландини, които често са отговорни за менструалните спазми.

Намалява болката в гърдите по време на менструация

Добавянето на около 25 грама ленено семе към вашата диета всеки ден в продължение на три месеца може да ограничи болката в гърдите, която жените понякога изпитват в началото на цикъла си.

Лененото семе облекчава симптомите на менопауза

Едни от основните компоненти на лененото семе, лигнаните, могат да се използват като алтернатива на хормонозаместителната терапия, поради своите естрогенни свойства.

Коментирай
error: Content is protected !!