ТЕРОРИСТИЧНИТЕ АТАКИ В ПАРИЖ: НАД 120 ЖЕРТВИ , СВИДЕТЕЛИ РАЗКАЗВАТ – БЕШЕ КАСАПНИЦА!!!

Capture
Над 120 са жертвите на атентатите в Париж, съобщи Нова ТВ. Над 200 са ранените.
В страната е обявено извънредно положение, въведен е неизползваният досега код „Алфа червено“. Границите са затворени , а навсякъде призовават хората да си стоят по домовете.
Канцеларията на прокурора на Париж заяви, че осем нападатели са загинали, седем от тях – при самоубийствени нападения, предаде Асошиейтед прес. Осмият е убит от силите за сигурност при щурма им на концертната зала „Батаклан“, където нападателите взеха заложници, каза пред Асошиейтед прес говорителката на канцеларията Анес Тибо-Льокюивър.

Тибо-Льокюивър посочи също, че общо при снощните нападения са загинали най-малко 120 души.
Румяна Угърчинска във включване по Нова от Париж съобщи, че атаките са били 6, седмата е непотвърдена. Атентатите са извършени на едни от най-оживете места места, посещавани от млади хора.

Атмосфера на страх и на шок, коментира Угърчинска. Париж е учудващо спокоен тази сутрин, има много малко хора по улиците, разказа тя. Френските власти препоръчаха хората да останат по домовете си.

2 експлозии избухнаха около 21,20 часа на стадиона “Стад де Франс”, където се играе мач между Франция и Германия. Там загиват четирима души, сред които поне двама терористи камикадзе. Това е първият самоубийствен атентат в историята на Франция.
френският президент Франсоа Оланд, който е бил сред зрителите е изведен веднага от събитието. Скоро след това входовете и изходите са затворени, мачът се изиграва докрай, а публиката е евакуирана без паника.

“Настъпи объркване, чухме две експлозии, но си помислихме, че са самоделни бомбички. Започнаха да се разпространяват слухове, че може да е стрелба. Из целия стадион настъпи объркванe.Не знаехме какво точно става”, разказва един от зрителите на стадиона.
Почти по същото време, на около 10 километра оттам, в централната част на Париж, са извършени още няколко нападения. Най-малко 18 души са убити при атаките срещу кафене и ресторант в 10-и парижки район. Един човек губи живота си при стрелба на булевард „Волтер”, а други пет недалеч от Площада на Републиката. 14 са жертвите са при стрелбата срещу ресторант с камбоджанска кухня.

Най-тежко е положението в концертната зала „Батаклан”, където терористите откриват безразборен огън срещу публиката. По това време прочутата парижка е зала е пълна и всичките 1500 места са заети, а на сцената е американската група „Eagles of Death Metal”.

„Бях близо до бара и чухме нещо като избухването на пиратки. Обърнах се и видях двама млади мъже, на не повече от 25 години с автомати „Калашников”. Казаха ни да лягаме на земята. Всички легнахме, над мен имаше още хора, а те продължаваха да стрелят”, сподели Жером Бартелеми.
Очевидци сравняват положението по време на драмата като касапница. Част от зрителите успяват да избягат навън, а останалите остават вътре като заложници. Малко след полунощ елитни части щурмуваха концертната зала. Убити са четирима нападатели, трима от които задействайки експлозиви върху себе си. Равносметката е най-малко 80 жертви.

Коментирай
error: Content is protected !!