Тази смес премахва слузта от белите дробове: Който я е пробвал знае колко е ефикасна. Приемам това средство и веднага щом започне да ме дращи гърлото

Тази смес с ленено семе и мед укрепва имунитета. Действа като чудодеен лек с универсален ефект и това се дължи на богатия и мощен състав на двете съставки поотделно.

Ленено семе

То е невероятен източник на диетични фибри, омега-3, повечето витамини от група В, магнезий, селен и фосфор. Това семе значително подобрява метаболизма, ефективно прочиства червата от остатъчни отпадъци и твърди, вкаменени екскременти, което от своя страна помага на тялото да се отърве от излишните килограми по-бързо и лесно.

Мед

Той допълва действието на лененото семе. Благодарение на антимикробния си ефект, той се бори с патогените и ускорява заздравяването на стомаха при язва.

Тази смес с ленено семе и мед прочиства белите дробове, лекува кашлица и помага за по-лесното изхвърляне на натрупаната слуз от белите дробове.

Сместа може да се използва както от деца, така и от възрастни след консултация с лекар.

Необходими съставки:

  • 500 г ливаден мед (може и по-силен)
  • сок от 1 лимон
  • 3 с. л. ленено семе
  • 1 с. л. семена от бял синап

Въпреки че вкусът е приятен, можете да добавите и органично какао, което съдържа желязо и е чудесно средство за лечение на анемия.

Смелете ленените и синапените семена на прах. Изстискайте сока от един голям лимон (или два по-малки), след което го добавете в буркана с мед. Разбъркайте добре. Добавете смлените съставки към разредения мед и разбъркайте бавно, докато медът напълно поеме съставките. Покрийте и сложете в хладилник.

Употреба:

Консумира се три пъти по една супена лъжица. Заради лимоновия сок сместа трябва да се съхранява в хладилник.

Винаги приемам това природно средство веднага щом започне да ме дращи гърлото.

Рецепта с мед и корен от оман за изхвърляне на слузта от белите дробове

Почистете добре корена, нарежете го на парчета и го сложете в буркан. Трябва да напълните половината буркан от 750 мл с корен от оман, а след това, другата половина да допълните с мед.

Обърнете буркана за няколко дни от едната страна, след това от другата, за да се смесят съставките добре. След няколко дни лекът може да се използва и се препоръчва да се съхранява в хладилник.

Докато медът облекчава раздразненията в гърлото и белите дробове, оманът има антибактериално действие и успешно разгражда слузта в белите дробове.

Когато имате проблем с кашлицата и като превантивна мярка, консумирайте по една супена лъжица от това природно лекарство всеки ден.

Коментирай