Солени превръзки: Уникален метод на лечение със сол. Няма да повярвате кои болести се лекуват по този начин. Списък

Отдавна се използват солени превръзки за лечение на различни болести. Соленият разтвор извлича всички нечистотии от болния орган. Терапевтичният ефект е налице само в случай, че превръзката е хигроскопична, което се определя от качеството на материала, използван за превръзката.

Солената превръзка действа локално – само върху болния орган или върху част от тялото. Докато течността се абсорбира от подкожния слой, тъканната течност се издига в нея от по-дълбоките слоеве, извличайки микробите и вирусите.

По този начин, по време на действието на превръзката в тъканите на болния организъм, се извършва обновяване на течността, почистване на патогенния фактор и, като правило, елиминиране на патологичния процес.

Терапевтичният резултат се постига в рамките на 7-10 дни, а понякога и повече.

Не използвайте разтвор с концентрация над 10 процента. В някои случаи дори 8% разтвор е по-добър.

Най-добре е да използвате ленена или памучна материя (хавлиена кърпа). Но можете да използвате и марля. Сгъва се на 8. Всеки друг от посочените материали – на 4.

При поставяне на превръзка разтворът трябва да е достатъчно топъл. Превръзката не трябва да е прекалено суха или прекалено мокра. Не поставяйте нищо върху превръзката.

Превържете с бинт или фиксирайте с лейкопласт – и това е всичко.

Такива превръзки са чудесно средство в борбата срещу много заболявания.

При хрема и главоболие превръзката на челото и тила на главата решава проблема за една нощ.

Преди няколко години една жена дойде при мен. Дъщеря й страдаше от остър пристъп на холецистит. През седмицата слагах памучна кърпа, напоена в солен разтвор върху болния й черен дроб. Сгъвах я на 4 слоя за цяла нощ.

След 10 часа превръзката се отстранява и върху същото място се слага грейка с топла вода за половин час.

Това се прави, за да се разширят жлъчните пътища в резултат на дълбоко затопляне за свободно преминаване в червата на сгъстената жлъчна маса. Що се отнася до момичето, след това лечение минаха много години и тя не се оплаква повече от черния дроб.

Солените превръзки помагат при рак на млечните жлези. Моя позната успя да се отърве от рак на гърдата за две седмици.

Тампони, напоени във физиологичен разтвор и наложени директно върху шийката на матката за 15 часа, помогнаха на една дама да се справи с рака на шийката на матката. След 2 седмици на лечение туморът спря да расте.

При различни белодробни процеси (с изключение на кървене от белите дробове) е по-добре да се приложи превръзка на гърба, но в същото време е необходимо да се знае точно локализацията на процеса. Превържете гърдите достатъчно здраво, но все пак да можете да дишате.

Превържете стомаха възможно най-стегнато, тъй като през нощта той се отпуска, превръзката се разхлабва и престава да действа.

Този метод със солени превръзки за лечение на различни болести изобщо не е някаква сензация. Просто е забравен.

Коментирай
error: Content is protected !!