Селска напитка, която прави чудеса с организма: Нашите прабаби са я използвали като лек за много болести

Защо е полезна суроватката? Тя е богата на хранителни вещества, а нашите баби, които са я използвали като лекарство за много болести, са знаели колко е здравословна. Съдържа много въглехидрати, витамини B и E, минерали и млечни захари, които са от съществено значение за мозъка.

Защо е полезна суроватката?

Това е най-доброто природно лекарство за черния дроб

Омазняване на черния дроб, хепатит, жълтеница, увреден черен дроб от алкохол и нездравословна храна, цироза – няма такова чернодробно заболяване, при което суроватката да не помага. Тази скромна напитка съдържа бета-лактоглобулин, който зарежда тялото с аминокиселини, наречени BCAA, които помагат при по-тежки чернодробни заболявания и на пациенти с цироза да живеят по-дълго и по-добре. Ако искате да прочистите черния си дроб, най-доброто, което можете да направите, е да посегнете към чаша суроватка.

Помага да отслабнете

Суроватката съдържа много протеини, които увеличават мускулната маса и дават усещане за ситост с малко количество калории. В 100 мл суроватка има само 26 калории. Тъй като е с ниско съдържание на мазнини и калории и е богата на важни хранителни вещества, суроватката е важна част от редукционната диета и е полезна за всеки, който иска да поддържа стройна линия. Протеините в суроватката повишават и нивото на хормоните, които намаляват апетита и по този начин облекчават чувството на глад.

Решава проблема със запека

Суроватката бързо стимулира храносмилането и решава проблема с подуването и запека. Като се има предвид, че има диуретични свойства, внимавайте да не прекалявате (максимум литър суроватка на ден), защото може да предизвика диария. Суроватката има млечна киселина, която намалява прекомерния брой гъбички и бактерии в червата, а ниското й pH стимулира работата на червата.

Намалява стреса и умората

Суроватката стимулира секрецията на серотонин, хормона на щастието, като по този начин намалява чувството на стрес и хронична умора. Също така съдържа алфа-лакталбумин, който е богат на незаменимата аминокиселина триптофан, известна с регулирането на съня и подобряването на настроението.

Регулира повишените мазнини в кръвта

Суроватката се препоръчва на хора, които имат проблеми с повишени мазнини в кръвта, които трудно се контролират с лекарства и диета. А именно суроватката при почти всички хора регулира повишения холестерол и триглицериди след няколко седмици редовна консумация.

Понижава кръвното налягане

Редовната консумация на суроватка допринася и за здравето на съдовата система, тъй като понижава нивото на глюкозата в кръвта и кръвното налягане, като по този начин намалява риска от заболявания на сърцето и кръвоносните съдове.

Коментирай
error: Content is protected !!