Само 1 чаена лъжичка в чая и не знам какво е грип и сезонни болести: Страхотна смес с лимон за подсилване на имунитета

През студения сезон не бива да забравяме за засилване на имунната система. Комбинация от лимон, джинджифил и лайм отлично предпазва от настинки.

Лаймът съдържа 5 пъти повече витамин С. Лимонът, обаче, се смяташе за рекордьор по съдържание на аскорбинова киселина! Освен това лаймът съдържа фолиева киселина, която е важна за възстановяването на организма, от друга страна, лимонът съдържа много органични киселини, пектин и витамини C, B, PP, E. Изхвърля токсините и ускорява метаболизма. Освен това не е толкова горчив и кисел. Двата цитрусови плода заедно осигуряват силна имунна подкрепа.

Малко хора знаят, че коренът от джинджифил е незаменим при хранителни натравяния, гадене и умора. Комплексно подобрява здравословното състояние, като укрепва нервната система и имунитета и се бори с патогените.

Как да си приготвим тази смес за засилване на имунната система?

Необходими продукти:

  • 5 лимона
  • 1 корен от джинджифил
  • 3 лайма
  • 1,5 кг захар

Важно: общото тегло на плодовете и джинджифила трябва да бъде 1 кг, тъй като съотношението плодове захар трябва да бъде 1:1,5. По този начин можете естествено да съхраните сместа и да увеличите срока й на годност в хладилника.

Измийте съставките и ги нарежете на парчета, така че да могат лесно да се смелят в месомелачката. Не отстранявайте кората.

Смелете всички съставки с изключение на захарта в месомелачката.

Добавете захарта, разбъркайте и оставете за 2 часа, докато се разтвори напълно.

Прехвърлете сместа в стерилизирани буркани, затворете с капачки и съхранявайте в хладилник.

Можете да добавяте този универсален лек към любимия си чай.

През топлото време от годината пригответе си освежаваща лимонада.

Можете да използвате сместа вместо сладко.

Витамин С е трайно съединение, което запазва свойствата си дори след топлинна обработка! И все пак е по-добре да го консумирате сурово – по няколко лъжици на ден!

Какво използвате за укрепване на имунитета?

Коментирай
error: Content is protected !!