Откъде идват болестите? Още не мога да повярвам колко вярно е това! Отделете време и прочетете!

Психосоматиката разкрива какви са духовните причини за болестите. Човек с тъжно лице очевидно има тъжни мисли.

Главата представлява нас самите. Това е, което показваме на света. По главите ни разпознават. Когато нещо не е наред с главата, това означава, че нещо не е наред с нас.

Косата представлява сила. Когато сте много уплашени, създавате “стоманен колан”, който обикновено започва от раменните мускули и след това стига до главата, а понякога и до очите. Ако напрежението продължава постоянно, косата спира да расте. Резултатът е плешивост.

Ушите са символ на способността да слушате и чувате. Когато човек има проблеми с ушите, това означава, че в живота му се случва нещо, което той категорично отказва да чуе. Болката в ушите е пример за крайно раздразнение за това, което чувате. Децата често имат болки в ушите. На детето е забранено да изразява гнева си и тъй като то практически не може да промени нищо, тази невъзможност води до болка в ушите.

Глухотата е дълго, вероятно доживотно, нежелание да слушате някого. Когато видим човек със слухов апарат, обикновено партньорът му говори без прекъсване.

Очите говорят за способността да виждате. Когато имате проблеми с очите, това обикновено означава, че отказвате да виждате каквото и да било – било в себе си, било в живота си.

Главоболието се появява, когато се чувствате непълноценни. Следващият път, когато имате главоболие, спрете за момент и се запитайте къде се чувствате непълноценни и защо. Простете си, оставете това чувство да изчезне и главоболието ви ще изчезне от само себе си.

Мигрена се появява при хора, които искат да бъдат перфектни, както и при тези, които са натрупали много раздразнение в живота.

Вратът и гърлото са много интересни. Вратът представлява способността да бъдете гъвкави в мисленето, способността да видите другата страна на проблема и да разберете гледната точка на другия човек. Когато имаме проблеми с врата, това означава, че отказваме да бъдем по-гъвкави. Гърлото представлява нашата способност да отстояваме себе си и това, което искаме. Проблемите с гърлото възникват от чувството, че „нямаме право“ и от чувството за собствена малоценност. Ларингитът обикновено означава, че сме толкова ядосани, че буквално не можем да говорим.
Освен това гърлото е част от тялото, където е концентрирана цялата ни творческа енергия.

Болестите, свързани със сливиците и щитовидната жлеза, следователно показват, че в творчески смисъл не сте успели да направите това, което бихте искали. Именно в областта на гърлото първо настъпват нашите промени. Когато се съпротивляваме на промяната, най-често развиваме проблеми с гърлото. Обърнете внимание как понякога започваме да кашляме от нищото. Или някой друг започва да кашля. Какво точно се говори в този момент? На какво реагираме? Дали това е упоритост, съпротива или доказателство, че сме в процес на промяна?

Гърбът е опорна система. Проблемите с гърба показват, че чувствате недостатъчна подкрепа. Твърде често си мислим, че семейството и приятелите трябва да ни подкрепят. Реално това е опората на Вселената и самия Живот.

Проблемите с горната част на гърба са сигнал за недостатъчна емоционална подкрепа. Средната част на гърба е пряко свързана с вината. Страхувате ли се от това, което е в миналото, или криете нещо там? Имате ли чувството, че някой ви е забил нож в гърба?

Безпокоите ли се за парите през цялото време? Какво е вашето финансово състояние? Ако това е така, може би имате проблеми с долната част на гърба.

Белите дробове дават живот. Белодробните проблеми, обикновено, възникват от нашето нежелание или страх да живеем пълноценно, или от факта, че вярваме, че нямаме право да живеем пълноценно. Тези, които пушат много, обикновено отричат ​​живота. Те крият зад маска чувство за малоценност.

Гърдите са олицетворение на майчинството. Когато възникнат проблеми с млечните жлези, това означава, че буквално задушаваме с вниманието си друг човек, нещо или ситуация. Ракът на гърдата е допълнително натрупано негодувание или гняв. Освободете се от страха и знайте, че интелигентността на Вселената е активна във всеки от нас.

Сърцето, разбира се, символизира любовта, а кръвта символизира радостта. Когато нямаме любов и радост в живота си, сърцето буквално се свива и става студено. В резултат на това кръвта започва да тече по-бавно и постепенно се стига до анемия, съдова склероза, инфаркти. Понякога, толкова много се заплитаме в житейските драми, които сами си създаваме, че изобщо не забелязваме радостта, която ни заобикаля. Златно сърце, студено сърце, черно сърце, любящо сърце – какво сърце имате?

Стомахът обработва, смила всички нови идеи и ситуации. И какво и кого не може да “смила”? Когато имаме стомашни проблеми, това обикновено означава, че не знаем как да асимилираме нова житейска ситуация. Страх ни е.

Стомашната язва е нещо повече от страх, чувство, че не сме достатъчно добри или достатъчно завършени. Страхуваме се, че не сме достатъчно добри за нашите родители, шефове, учители и т.н. Ние буквално не можем да преглътнем това, което сме. Винаги се опитваме да угодим на другите. Без значение каква длъжност заемате в работата, може да имате пълна липса на самочувствие. Отговорът на този проблем е любовта. Хората, които обичат и уважават себе си, нямат язви. Бъдете нежни и внимателни към детето в себе си и винаги го подкрепяйте и уважавайте.

Камъните в жлъчния мехур символизират натрупани горчиви мисли, както и гордостта, която ви пречи да се отървете от тях. Опитайте следното упражнение: постоянно си казвайте: „Щастлив съм да се откажа от миналото си. Животът е прекрасен и аз също.”

Краката ни носят през живота. Проблемите с краката показват страх от движение напред или нежелание да се движите в определена посока. Нежеланието за действие често се проявява в сериозни проблеми с краката. Разширените вени са или дом, или работа, които мразите.

Злополуките изобщо не са “инциденти”.

Както всичко останало в живота ни, ние ги създаваме. Не е нужно да си казвате: „Искам да ми се случи инцидент“. Ние просто създаваме умствена система от вярвания, която може да привлече случайност. На някои от нас непрекъснато се случва нещо лошо, докато други преминават през живота без нито една драскотина.

Злополуките са израз на раздразнение и негодувание. Те са израз на безнадеждност и пълна липса на свобода на човек да изразява чувствата си.

Катастрофите са и бунт срещу авторитети. Толкова се ядосваме, че искаме да ударим някого, но вместо това удряме себе си. Когато се ядосваме на себе си, чувстваме се виновни, когато буквално търсим наказание за себе си, то идва под формата на инцидент. На пръв поглед сме просто невинни жертви на инцидент.

Инцидентът ни позволява да се обърнем към другите за помощ и съчувствие. Те измиват раните ни и се грижат за нас. Често сме принудени да лежим в леглото, понякога за дълго време. И пъшкаме от болка. С помощта на болката нашето тяло ни казва върху какво трябва да работим в живота. Размерът на болката показва колко жестоко сме искали да се накажем.

Ревматизмът е заболяване, което се придобива от постоянна критика към себе си и другите. Хората с ревматизъм обикновено привличат хора, които постоянно ги критикуват. Това се дължи на собственото им убеждение, че трябва да критикуват другите. Те са прокълнати с желанието си да бъдат „перфектни” през цялото време, с всеки човек, във всяка ситуация. Тежестта им е наистина непоносима.

Човек с астма изглежда няма право да диша сам. Астматичните деца по правило са деца с високо развита съвест. Те поемат вината за всичко.

Ракът е заболяване, причинено от дълбоко, натрупано негодувание, което буквално започва да разяжда в тялото. В детството се случва нещо, което подкопава вярата ни в живота. Тази случка никога не се забравя и човекът живее с чувство на голямо самосъжаление. Понякога му е трудно да има дълга сериозна връзка. Животът на такъв човек се състои от безкрайни разочарования. В съзнанието му преобладава усещане за безнадеждност, лесно обвинява другите за проблемите си. Хората с рак са много самокритични. Както видях от собствения си опит, придобитата способност
да обичаш себе си и да се приемаш такъв, какъвто си, лекува рак.

Наднорменото тегло не е нищо повече от нужда от защита. Търсим защита от болката, критиката, обидите и т.н. Богат избор, нали? Никога не съм била дебела, но от собствен опит се убедих, че когато се чувствам несигурна и като цяло маловажна, автоматично качвам няколко килограма. Когато заплахата изчезне, изчезва и излишното тегло. Борбата със света е загуба на енергия и време. Веднага щом спрете да се съпротивлявате, теглото ви веднага ще се нормализира. Вярвайте в себе си, в самия процес на живот, въздържайте се от негативни мисли – това са начините да
отслабнете.

Болката от всякакъв произход според мен е доказателство за вина. А вината винаги търси наказание, а наказанието от своя страна създава болка. Хроничната болка идва от хронично чувство за вина, толкова дълбоко заровено в нас, че често дори не знаем за него. Вината е безполезно чувство. Това чувство никога не помага на никого, не е в състояние да промени ситуацията. Така че излезте този затвор.

Операция (всяка). Намесата на хирург е необходима, например, при наранявания на ръцете, краката, за да може човек да се концентрира върху възстановяването и това да не се повтори. В медицината днес има много отлични лекари, които са изцяло посветени да помагат на хората. Все повече лекари започват да лекуват с холистични методи. И въпреки това повечето от нашите лекари не искат да се занимават с причините за болестите, а лекуват само симптомите и последствията.

Правят го по два начина: или тровят с лекарства, или режат. Хирурзите режат и ако отидете при хирург, разбира се, той ще ви препоръча операция. Ако нямате избор, моля, подгответе се за това, за да се възстановите бързо и без усложнения. Една моя приятелка трябваше да бъде оперирана по спешност. Преди операцията разговаря с хирурга и анестезиолога. Помоли ги да пуснат приятна лека музика по време на операцията и да се обръщат един към друг и към нея само с мил глас. Операцията мина добре и приятелката ми се възстанови за рекордно кратко време. След операцията
слушайте музиката, която харесвате през цялото време и си казвайте постоянно: „Възстановявам се бързо. Всеки ден се чувствам все по-добре и по-добре.”

Туморите са фалшиви образувания. Стридата взема малко песъчинка и изгражда около нея твърда и лъскава черупка, за да се защити. Наричаме песъчинката перла и се възхищаваме на нейната красота. Ние, като стрида, поемаме поток от негодувание, докато не се превърне в тумор. Наричам го „навиване на стара лента“. Убедена съм, че туморите при жените в матката, яйчниците и т.н. се дължат на това, че те поемат емоционалната болка, получена в резултат на удара върху тяхната женственост, и я носят през целия си живот, докато се появи туморът.

Казват: „Той ме нарани жестоко“. Ако връзката ви с някого приключи, това изобщо не означава, че не сте добри. Не става въпрос какво ни се случва в този живот, а как реагираме на това. Ние без изключение носим 100 процента отговорност за всичко, което ни се случва.

Важно е да обърнете внимание на духовните причини на болестите, за да можете да се отървете от тях.

Луиз Хей

Коментирай
error: Content is protected !!