Няма да повярваш, какво направи тази мечка! Определено може да кажем, че това е една възпитана мечка!


[wp_social_sharing social_options=’facebook,twitter,googleplus’ facebook_text=’Сподели в Facebook’ twitter_text=’Сподели в Twitter’ googleplus_text=’Сподели в Google+’ icon_order=’f,t,g’ show_icons=’0′]

[review]

videoПовечето животни, които се отглеждат в резервати или сафари паркове са свикнали доста с хората. Дори едно опасно животно като мечката може да стане дружелюбно. Вижте какво интересно клипче заснеха от колата си тези хора. Мечката сякаш им маха за чао – определено една възпитана мечка. Ето още малко информация за този представител на животинското царство :

За жалост популацията на мечките е силно застрашена от човешката дейност. Числеността на съвременната световна популация на кафявата мечка се оценява на над 200 хиляди индивида. Русия е страната с най-голям брой на мечките и се смята, че числеността им надвишава 100 000. Според оценки на числеността в САЩ има около 33 000 (30 000 от тях в Аляска), Канада – 25 000, а в Европа (без Русия) – 14 000. Живее поединично, рядко на двойки. Има добродушен вид, но е непредвидима — може много бързо да изпадне в ярост. Масата на възрастния индивид е между 100 и 350 кг. Дължината на тялото е 1,50 – 2,50 m. Кафявата мечка живее в горски местности. Въпреки че изглежда тромава, на кратки разстояния може да тича със скорост 45 км. в час.

Информацията за кафявата мечка е взета от Уикипедия

1Ако видеото не работи или смятате , че не е подходящо за сайта – моля пишете ни на мейл admin@mekica.com ! Ние ще отговорим на вашата препоръка възможно най-бързо.

Коментирай
error: Content is protected !!