Не я гонете! Котката усеща болката на човек и ето какво прави за да излекува болното място

Котките усещат болното място на собственика си и лягат върху него. Мъркат, стоплят го и болката отшумява. В сериозни ситуации котката може да остане с човек с часове. Според статистиката любителите на котки ходят на лекар 5 пъти по-рядко от тези, които нямат котки у дома.

Кога помагат?

При сърдечно-съдови заболявания

Известни са много истории за това как котките са спасявали хора от инфаркти и хипертонични кризи. Котките дори могат да предупредят за настъпването на тези кризи.

Котката може да предотврати появата на повторен миокарден инфаркт. Човекът може да нормализира кръвното си налягане и пулса си, след като погали котката за няколко минути.

При стомашно-чревни заболявания

Галенето на котка също е полезно за храносмилането. Котките с къса козина или без козина по правило са по-добри при лечение на заболявания на стомашно-чревния тракт и пикочната система.

При стрес и умора

Котките могат да премахнат стреса, умората, мигрената, да намалят напрежението, да нормализират пулса. Котките с дълга козина са отлични психотерапевти – сибирски, ангорски, персийски, бирмански и норвежки. Помагат на хората да се борят с безсънието, раздразнителността, депресията.

Черните котки приемат два пъти повече отрицателна енергия от хората, отколкото котките с други цветове. Оранжевите котки осигуряват положителна енергия. Сивите тонизират енергията ни. Белите котки са най-добрите лечители.

За повишаване на имунитета

Ако слушате мъркането на котката си всеки ден, на честота 4-16 Ghz, това ще има положителен ефект върху имунитета. Учените предполагат, че мъркането е еквивалент на ултразвуково лечение, което ускорява заздравяването на рани, растежа и укрепването на костите. Персийските котки са в състояние да лекуват болки в ставите и симптоми на остеохондроза.

За увеличаване на продължителността на живота

Учени изследвали влиянието на котките върху продължителността на живота на техните собственици и заключили, че хората, които са имали котки в домовете си през целия си живот, живеят средно с 10,3 години по-дълго от тези, които не са имали котки. Собствениците на котки имат по-добро кръвно налягане и по-нисък холестерол в кръвта.

Те са специалисти по акупунктура

Котките могат да играят ролята на специалисти по акупунктура, когато се катерят върху собственика и мъркат, вкарват ноктите си и стимулират рефлексогенните зони, както при сеанс по акупунктура.

Котките са биоенергийни терапевти

Специалистите по биоенергетика смятат, че котките са истински енергийни лечители. Според тях, ако котката седне на главата на собственика, той най-вероятно има хипертония или главоболие. Ако четириногото седи на лопатката или на лявото рамо, това говори за проблеми със сърцето. Котката ляга на кръста, ако “усеща” бъбречни заболявания, на краката – ако собственикът страда от ниско кръвно налягане или чести настинки.

Коментирай
error: Content is protected !!