Край на запека! Цялостно прочистване на червата с домашен продукт. Запомнете тази рецепта, може да помогне

При запек е необходимо да се промени диетата и да се увеличи физическата активност. Ще ви помогне и това домашно сладко.

Причината за ленивите черва и трудностите с изпразването им може да бъде липса на движение, стрес, възраст, лекарства, някои витамини, недостиг на растителни фибри и вода в диетата, но може да е и вторичен ефект от някои други заболявания.

Това домашно сладко представлява вкусна смес, която помага при запек. Разбира се, необходима е консултация с лекар и лабораторни изследвания и анализи, за да се установи източникът на проблема.

Въпреки че, запекът може да изглежда безвреден, не е, особено ако продължава с месеци. Характеризира се със затруднена или рядка дефекация, твърди изпражнения или усещане за непълно изпразване на червата.

Според статистиката около един на всеки десет души има такива проблеми. Запекът основно трябва да се лекува не само заради болката и подутия стомах, но и защото отпадъчните вещества трябва да останат в тялото възможно най-кратко.

Затова е важно да се опитват природни рецепти.

Лечебното сладко трябва да се консумира само по една супена лъжица на ден, но няма проблем, ако ядете и повече. Най-добре е да го включите в закуската с овесени ядки или да го намажете върху филийка пълнозърнест хляб.

Това сладко ще помогне за насърчаване на нуждата да ходите до тоалетната по-често и ще омекоти твърдите изпражнения. Освен това е и много вкусно.

Необходими продукти:

  • 150 г сини сливи
  • 150 г пресни фурми
  • 300 мл вода

Начин на приготвяне:

Измийте сините сливи и фурмите под течаща вода. Първо нарежете сливите на възможно най-тънки филийки. След като нарежете сливите, преминете към фурмите и отстранете костилките и ги нарежете.

Винаги купувайте фурми от магазин за здравословни храни, защото са богати на фибри.

Сложете нарязаните сливи и фурми в предварително завряла вода, покрийте тенджерата и продължете да варите още 10 минути, докато плодовете омекнат. Разбърквайте от време на време.

Лечебното сладко е готово, когато се образува гъста смес и всички съставки се обединят, тоест когато водата се изпари. В това сладко не трябва да се добавя захар или друг подсладител.

Сложете сладкото в купа да се охлади, след което го прехвърлете в буркан. Сладкото трябва да се съхранява в хладилник и да се консумира по 1 супена лъжица дневно за закуска или вечеря.

Количеството ще ви стигне за 20 дни.

Коментирай
error: Content is protected !!