Какъв вид е вашият корем: Така ще разберете как най-лесно да се отървете от него

Идва лятото и това все повече засилва желанието на мнозина хора с наднормено тегло да се отърват от някое и друго килце. Преди обаче човек да се подложи на диета е важно да разбере каква е причина за натрупването на мазнини около талията. Всъщност има няколко вида кореми и за всеки от тях си има причина.

1. Корем, който наподобява спукана гума. Появява се в резултат на дълго стоене в една позиция, например при работа в офис, съчетано и с липса на физическа активност. В този случай е най-добре да намалите драстично употребата на алкохолни и безалкохолни напитки. Заложете на водата. Намалете също сладките храни и заложете на нещо по-здравословно – плодове и зеленчуци.

2. Корем заради стрес. Характерен за хора, които са перфекционисти в работата. Задължително трябва да спрете да пропускате дневните хапвания, а също така и да разчитате на заведенията за бързо хранене.
3. Мек корем.
Характерен е за хората, които нямат никаква физическа активност. Ще трябва да си наложите по-активен начин на живот. Също така яжте и по-здравословни храни.
4. Раздут стомах. Обикновено се появява при хора, които ядат храни без обаче те да са съгласувани с тялото.

За да се отървете от раздутия стомах, трябва да консумирате напитки, които имат положителен ефект върху храносмилателната система. В този конкретен случай, не е необходима особена физическа активност, но трябва да се яде балансирана храна.
Ето кои храни, които ще поддържат корема ви стегнат:
Бадеми и други ядки – без сол
Бобени култури – не пържени и печени, само варени

Зелени зеленчуци, най-вече спанак, броколи, брюкселско зеле и аспержи
Обезмаслени или нискомаслени млечни продукти
Овесени ядки – неподсладени и неовкусени
Яйца
Леки меса – пуешко, пилешко, риба и телешко
Фъстъчено масло

Зехтин
Пълнозърнест хляб и храни
Суроватъчен протеин на прах
Дребни плодове
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Коментирай
error: Content is protected !!