Експерт от Кремъл: Ще има ракетен удар на възмездието за Турция и още нещо… (ВИДЕО)

20151125.yvtxhixccd

Военият експерт от Кремъл Игор Коротченко направи интересна и зловеща оценка на ситуацията със сваления руски бомбардировач от Турция. „Убеден съм, че Турция ще понесе възмездие за удара в гръб срещу Русия. Терористите, които разстрелваха руските летци във въздуха ще бъдат унищожени без пощада и давност във времето. Ще има ракетен удар на възмездието и още нещо. Очаквайте ги! “ Това написа той в своя Twitter Игор, който е и главен редактор на сп.”Национальная оборона”. Няма обявени конкретни стъпки за предотварятяване на подобни инциденти в бъдеще , но определено мерки ще се вземат на днешната среща на министерството на отбраната.

В руската авиобаза „Хмеймим“ в Сирия ще бъде разположена зенитно-ракетна система С-400, предаде Интерфакс, позовавайки се на руския министър на отбраната Сергей Шойгу. Всяка цел, която представлява опасност за руските самолети ще бъде унищожавана, предупреди Шойгу.

Началникът на Главното оперативно управление на руския Генерален щаб генерал Сергей Рудской обяви, че действащият в Средиземно море гвардейски ракетен крайцер „Москва”, който има мощна противовъздушна система, ще подсигурява полетите на руските бомбардировачи в Сирия. Допълнителна защита за бомбардировачите ще са и ескорт от руски изтребители Су-34, които имат за цел всеки обект , който застрашава руските самолети.

Флагманът на руския Черноморски флот ракетният крайцер „Москва” разполага със зенитно-ракетен комплекс „Форт” с установка за вертикален пуск. „Форт” може да поразява всякакви въздушни обкти летящи на височина от 20 метра до 27 километра със скорост 3000 к/ч на далечина до 150 км. На борда на крайцера има 64 ракети с тегло 180 кг всяка, които се изстрелват от 8 пускови установки и са способни да осигурят контрол над набето над Латакия, кай чиито брегове застана на рейд „Москва”

Вижте с какви технологии разполага руската армия във видеото по-долу :

Коментирай
error: Content is protected !!