БЪЛГАРИ СРЕЩУ ЦИГАНИ В СОФИЯ!!!! ВИДЕО: Кадри от последните минути! Цигани млатят българи в Орландовци!

БЪЛГАРИ СРЕЩУ ЦИГАНИ В СОФИЯ!!!! ВИДЕО: Кадри от последните минути! Цигани млатят българи в Орландовци!Сблъсъци в Орландовци на 15 юни на протест срещу циганските своеволия и престъпност. Снощи жители на столичния кв. “Орландовци” пък отново се събраха на протест пред читалището против ромската престъпност. Напрежението обаче ескалира и след сбиване с полицията са задържани 20 души. Част от тях са арестувани заради оказване на съпротива, а останалите поради липса на лични документи.

Тази сутрин ситуацията в “Орландовци“ е спокойна, предаде БНР.

“Ще има протестни действия. Хората няма да спрат докато не видят, че има промяна. Искаме мирно решаване на този проблем, който тлее с години”, каза пред националното радио един от жителите на квартала Симон Милков.

Според него, група хора използва нагнетеното напрежение с користни цели. По думите на Симон Милков, целта им е да издевателстват върху ромския етнос.

“Една група от около 35-40 човека бяха разделени и пръснати в тълпата от хора – сред близките и приятелите на момчетата, които бяха пострадали. Никой от хората, които се бяха събрали там в 18 часа пред читалището, не искаха да влизат в сблъсъци с ромите. Аз бях там и съм сигурен, че много от хората биха го потвърдили”, обясни мъжът.

Симон Милков допълни, че ромите, които са отраснали в “Орландовци“, не създават проблеми. Такива създавали пришълците в квартала.

Ако видеото не работи или смятате , че не е подходящо за сайта – моля пишете ни на мейл admin@mekica.com ! Ние ще отговорим на вашата препоръка възможно най-бързо.

Коментирай
error: Content is protected !!