Ако страдате от безсъние: Един час преди лягане пийте тази вкусна напитка и наблюдавайте какво ще се случи (Рецепта)

Всички знаем, че сънят играе съществена роля за физическото и психическото здраве.
Сънят лекува и ремонтира тялото и най-вече дава покой на сърцето и здраве на кръвоносните съдове. От друга страна, недостигът на сън е свързан с повишен риск от сърдечно-съдови заболявания, високо кръвно налягане, диабет, бъбречна недостатъчност и сърдечен удар.
Напитка от банан и канела – рецепта
Съставки:
1 банан

½ чаена лъжица канела
половин литър вода
Инструкции за приготвяне на напитката от банан и канела:
Оставете водата да ври в малка тенджера.
Обелете банан, нарежете го на кръгчета и го добавете към врящата вода. Оставя се да ври 10 минути. Прецедете водата в чаша за чай.
Добавете канелата и разбъркайте добре. Ако е необходимо отново може да прецедите.

Как да използвате тази невероятно вкусна и полезна напитка?
Консумирайте сместа един час преди лягане. Канелата е заредена с етерични масла като евгенол и фенилпропаноид, химични съединения, които предават на канелата своя сладък и ароматен вкус. Освен това, тя подобрява кръвообращението и храносмилането, което може да бъде от полза за вашия сън и ще ви помогне да се отпуснете.
Бананите са много ефективни в борбата срещу безсънието, тъй като те съдържат триптофанова аминокиселина, която повишава нивата на серотонин, който регулира съня.

Освен това, бананите също така могат да подобрят настроението и да контролират апетита.
Те са отличен източник на калий, калций и желязо.
Ако след едномесечен прием тази напитка не ви помогне да се отпуснете и да спите спокойно, и все още не може да заспите лесно, навярно имате някои сериозни здравословни проблеми като тревожност, минерален дефицит или нездравословен начин на хранене.
В този случай трябва да опитате някои техники за релаксация, които ще успокоят мозъка ви, да минете на здравословна диета да правите упражнения редовно.
Източник: lekuvai.bg

Коментирай
error: Content is protected !!