Ако имате запек и се чувствате подути, време е за прочистване на дебелото черво. Ето една много проста, но ефективна рецепта

Домашна смес срещу запек е добре да се консумира поне два пъти годишно, ако страдате от проблеми с червата, храносмилането и подуване на корема. Специалистите обясняват, че това е следствие от недохранване, както и от консумацията на вредни, преработени храни. Първо, тези храни се усвояват дълго време, което води до тяхното натрупване.

Второ, те практически не съдържат нищо полезно, така че тялото не получава необходимите витамини и гладът бързо се връща. Между другото, за да се поддържа тялото здраво, е необходимо да се изпразват червата поне веднъж на ден, а такива храни силно затрудняват работата на храносмилателната система.

В резултат на това човек има подут корем, проблеми с храносмилането, запек и т.н. Липсата на хранителни вещества, както и натрупаните отпадъци, провокират развитието на здравословни проблеми. Затова трябва да наблюдавате състоянието на червата и, ако е необходимо, да ги почиствате. Представяме ви една от най-простите и ефективни рецепти срещу запек.

Необходими продукти:

  • 150 г сини сливи
  • 5 чаши вряла вода
  • 150 г фурми

Начин на приготвяне и употреба:

Приготвянето е съвсем просто. Кипнете вода в тенджера, след това добавете сините сливи и фурмите. Варете за 15 минути на слаб огън, след това отстранете от котлона и оставете да изстине. Приемайте по една супена лъжица всяка сутрин на празен стомах и след известно време ще се почувствате много по-добре.

Сместа ще ви помогне да се отървете от много храносмилателни проблеми като запек и също така ще подобри храносмилането поради високото съдържание на фибри. Не забравяйте да се консултирате с лекар, преди да използвате каквито и да е народни средства.

Коментирай
error: Content is protected !!