Живовлякът е евтин лек, доказал ефективността си от десетилетия. Ето рецептите на нашите баби!

Съвременната медицина, разбира се, е много напреднала и може да излекува много проблеми и заболявания. В миналото, обаче, това не е било така. Нашите баби и дядовци е трябвало да разчитат повече на природните средства. Днес ще говорим за невероятните ползи от живовляка.

Природните лекарства отново са на мода и много хора ги предпочитат пред съвременната медицина. В крайна сметка в природата е възможно да се намерят много лечебни растения, които могат да ни отърват от много проблеми.

Например, живовлякът наистина може да направи много.

Сироп от живовляк

От живовляк може да се направи много добър сироп. Това е евтино лекарство, което е тествано в продължение на много години.

Живовлякът помага на хора с разширени вени, отоци, обриви и е чудесен при кашлица.

Ползи от живовляка за здравето

Подпомага имунната система, има детоксикиращо и антисептично действие. Лекува разширени вени и е подходящо средство при настинка и грип.

Подпомага здравето на дихателните пътища и осигурява добро откашляне на слузта.

Облекчава симптомите на алергия и астма и насърчава храносмилането.

Премахва спазмите и стомашните болки. Може да регенерира клетките и да ускори зарастването на рани.

Действа превантивно срещу остеопороза. Има диуретичен ефект и може да изведе излишната вода от тялото. Поддържа функцията на черния дроб и бъбреците и може да прочисти пикочните пътища. Това растение има много лечебни свойства.

Домашен мехлем

Направете си мехлем от живовляк за цялата година. Ще ви трябват 500 г свинска мас, пчелен восък и листа от живовляк. Разтопете маста и добавете нарязаните листа от живовляк. Нека сместа да заври на 60 градуса и след това я оставете на стайна температура до следващия ден.

Добавете пчелния восък към сместа и отново я разтопете добре.

Полученият мехлем прехвърлете в бурканчета и съхранявайте на хладно място.

Коментирай
error: Content is protected !!