Тялото изпраща сигнали за диабет. Ето кои са те!

Веднага щом нивото на захарта в кръвта се повиши, това може да причини диабет и други сериозни здравословни проблеми: сърдечно-съдови заболявания, нарушена бъбречна функция и дори инсулт. Тялото изпраща сигнали за диабет, на които някои хора не обръщат внимание.

Независимо дали имате диабет или не, винаги трябва да следите приема на захар.

Това са 7 реални признака, че консумирате твърде много захар

Постоянно чувство на глад

Ако ядете много храни с високо съдържание на захар, нивата на глюкоза ще се повишат драстично. Тя не прониква в клетките. В резултат на това тялото не получава необходимата енергия и иска да се храни. Това може да доведе не само до диабет, но и до затлъстяване.

Постоянна умора

Ситуацията е същата като при чувството на глад. При висока кръвна захар тялото става неспособно да съхранява и обработва правилно глюкозата. В резултат на това се чувствате не само гладни, но и уморени.

Често уриниране

Бъбреците не могат нормално да обработват течности, ако кръвната захар е твърде висока. Поради тази причина тялото разтваря кръвта с вътреклетъчна течност, което от своя страна води до често уриниране.

Инфекциозни заболявания

Високото ниво на захар създава благоприятна среда за размножаване на гъбички и бактерии. Инфекциите на пикочните пътища могат да възникнат при мъжете и особено при жените, ако нивото на захарта е високо.

Сухота в устата

Силното чувство на жажда и сухота в устата са сигурни признаци, че консумирате твърде много захар, което води до дехидратация. Разбира се, трябва да започнете с пиене на напитки без захар – най-добрият избор е чистата вода.

Суха кожа

Сухата и сърбяща кожа са други симптоми за прекомерна консумация на захар. Кожата може да започне и да се бели. Така че, ако забележите някой от тези признаци, по-добре е да изследвате нивата на захарта.

Проблеми с концентрацията

Както вече казахме, повишеното ниво на захар предотвратява проникването на глюкоза, особено в мозъчните клетки. Затова човек взема прибързани решения в трудни ситуации и като цяло мисли по-дълго.

Контролирайте консумацията на храни, които съдържат много захар. Ще се спасите от много болести и проблеми с наднорменото тегло. Ако страдате от подуване, е необходимо да сведете до минимум солта в диетата си.

Научете се да слушате тялото си. То ви изпраща ранни сигнали за диабет. Споделете тази полезна информация с приятелите си в социалните мрежи!

Коментирай
error: Content is protected !!