Свекърва ми ме унижи пред всички: Тя каза, че е по-добре да не присъствам на сватбата … Но това беше мечтата на живота ми?

След като завърших университета, останах да живея и работя в столицата. Всичко беше прекрасно, но по някаква причина започнах да пълнея много бързо.

Тежах 86 килограма. В началото страдах много, бях ужасена, когато се видях в огледалото. Но после се примирих. Обичам да готвя и да си похапвам. Скоро съдбата ме срещна с Михаил. Той ме хареса такава, каквато съм. Но все по-често чувах коментари за външния си вид от други хора.

Спрях да ходя в родния си град и да се срещам с приятелите си. Приятелките ми постоянно ме питаха защо съм надебеляла толкова.

Един ден Михаил ме заведе в дома на родителите си, за да говоря с майка му за нашата сватба.

Свекървата ме огледа и каза, че не мога да нося бяла рокля, защото имам грозна фигура и ще бъда много грозна, дори смешна булка. Точно това каза. Но Михаил ме успокои, каза ми да не обръщам внимание на думите на майка му.

Каза, че ще ми купи най-хубавата бяла рокля, която съм виждала, и че ще бъда най-красивата булка. Михаил събра достатъчно пари и започнахме подготовката за сватбата. Избрах много красива булчинска рокля. На сватбата дойдоха много гости. Още в първите минути на тържеството усетих презрителния поглед на свекърва ми.

Забелязах как си бъбри с присъстващите. Повечето жени ме гледаха с разочарование. Михаил не спираше да шепне, че съм прекрасна. Взе микрофона и дори рецитира стихотворение, което беше за нашата любовна история, колко много ме обича и колко съм прекрасна.

Излязох навън, за да си поема дъх и да се охладя, когато чух една жена да казва: “Какво е харесал в тази дебелана?”

Не можех да си намеря място, но когато се върнах вътре, видях влюбените очи на Михаил и се успокоих. След сватбата заминахме на меден месец.

Михаил не сваля очи от мен, често ме прегръща и ми казва, че е най-щастливият човек на света. И до днес ми прави скъпи подаръци, чете ми стихове, често ми се възхищава и се усмихва, казва, че съм много красива.

Но по някаква причина старите ни познати продължават да се чудят как е възможно да живее с толкова дебела жена.

Не разбирам защо хората се опитват да решават какво е добро или лошо за другите. Щастливи сме и смятам, че това е най-важното.

Коментирай
error: Content is protected !!