СУ-30СМ СРЕЩУ F-16 : РУСКИЯТ ИЗТРЕБИТЕЛ Е ПЪЛЕН ГОСПОДАР В НЕБЕТО И МОЖЕ ДА НАПРАВИ НА ПАРЧЕТА ВСИЧКО КОЕТО ЛЕТИ!!!

1

След неочакваната атака от страна на Турция , Русия е взела сериозни мерки за опазване на своите бомбардировачи. В началото на акцията срещу Ислямска Държава , Русия практически не осигуряваше изтребители , които да защитават самолетети им защото нямаше реална опасност от въздуха. След инцидента в Турция обаче , Русия вкарва сериозни мерки за да осигури чисто небе за своите операции.

Су-30СМ започна да постъпва в руските ВВС през 2012 г. и е уникална машина. Тя може да изпълни задачите на бомбардировач, на прехващач, самолет за съпровождане, да управлява групови действия на авиацията, да води разузнаване, да действа над море.

Тъй като Су-30СМ е изтребител с уникални пилотажни характеристики, неговата основна задача е завоюване на господството във въздуха.

Благодарение на използването на двигатели с отклоняем вектор на тягата, на универсалния радар (РЛС) с фазирана антенна решетка и намалената видимост на самолета Су-30СМ може да се отнесе към самолетите от четвърто поколение с два плюса (4++). Той превъзхожда по всички показатели не само F-16 и новия F-35, но е способен да излезе като равен срещу американската „петорка” F-22 Raptor.

Изтребителят може едновременно да съпровожда до 15 приоритетни цели и има възможност да обстрелва до 4 от тях. По точен алгоритъм автоматизирано се изпълняват всички действия по опознаване на целта и избора на оръжието, след което се изстрелват ракети средна (10-20 км) и или по-голяма далечина. Ракетите за близък маневрен бой (Су-30СМ е свръхманеврен!) се използват на дистанции до 10 км.

изтребител F-16
изтребител F-16
Коментирай
error: Content is protected !!