Страдате ли от подуване и газове? Този естествен продукт със сигурност ще ви помогне да се отървете от тях. Ето как се използва!

Метеоризмът представлява нарушение в работата на храносмилателната система и увеличаване на количеството газове в червата. В някои случаи подуването е само лек симптом, на който не обръщаме особено внимание, докато в други, е дискомфорт, който затруднява извършването на ежедневните дейности.

Подуването обикновено се разпознава по честите газове, оригване или къркорене в стомаха, усещане за пълнота и тежест, болка в стомаха, натиск в коремната област.

Тези смущения обикновено възникват, когато не се храним правилно – говорим по време на хранене или ядем прекалено бързо, така че поглъщаме въздух, както и при алергии или непоносимост към определени храни, прекомерен прием на сол и ввъглехидрати, преяждане.

Има много естествени начини за облекчаване на тези проблеми, а ябълковия оцет става все по-популярен, защото това е продукт, който повечето хора вече имат вкъщи и е ефективен.

Как ябълковият оцет влияе на стомаха?

Ябълковият оцет е любим народен лек при проблеми с храносмилателния тракт като цяло, защото се смята, че действа много бързо, въпреки че няма много научни изследвания в подкрепа на това твърдение.

Известно е, че ябълковият оцет може да помогне на хората с ниска киселинност в стомаха да я повишат и да усвояват храната по-лесно, което от своя страна може теоретично да облекчи подуването и газовете.

Той има антибактериален ефект, което означава, че може да елиминира бактериите в стомашно-чревния тракт, а е известно, че излишъкът от бактерии (или самите бактерии) в горните части на червата могат да причинят газове. Тъй като ябълковият оцет съдържа пектин, който насърчава работата на добрите бактерии, както и множество ензими, не е чудно, че е станал толкова популярен при проблеми като газове и подуване на корема.

Как да използвате ябълков оцет при стомашни проблеми?

Изсипете една супена лъжица ябълков оцет в малка чаша топла до гореща вода и я изпийте непосредствено преди или след хранене. Можете, също така, да го пиете, ако е необходимо, когато се чувствате подути или имате газове.

Ако този вкус е непоносим за вас, подправяйте салатите си с ябълков оцет, което също може да бъде полезно.

Коментирай
error: Content is protected !!