СРАМ И ПОЗОР!!! ДЕПУТАТИТЕ СИ УВЕЛИЧИХА ПАК ЗАПЛАТИТЕ, А НА НАС КОГА? СПОДЕЛИ АКО НЕ СИ СЪГЛАСЕН !!!

72

Наглостта на българските политици няма край! На фона на неотминаващата финансова криза, увеличаването на цените на цигарите, цената на тока, нови данъци, нови заеми и куп натоварващи народа фактори, народните представители взеха решение отново да си вдигнат заплатите, тъй като смятат, че вършат „полезна работа“ и носят голяма отговорност.

Според Националният статистически институт (НСИ), за последното тримесечие в България, средната работна заплата е 874 лв., което е спад с 0.6%, спрямо предходното тримесечие. Въпреки това обаче, заплатата на депутатите се увеличава с над 100 лв., тъй като тяхното месечно възнаграждение се изчислява на база данните на НСИ, но не за тримесечието, а за последният месец от него (колко удобно всъщност)

Според НСИ, работниците в държавната сфера за получили средно по 933 лв, което е с 36 лв. повече от последният месец на предходното тримесечие. Най-ниската депутатска заплата става в размер на 2799 лв, но това са чисти пари, без да смятаме тези за участие в комисии, разходи за дрехи, бензин и разни други. А както знаеме доста не разчитат само на заплатата си ами имат и други приходи!

Заплатата на Росен Плевнелиев пък се вдига с цели 216 лв. и става 5598 лв. Бойко Борисов и Цецка Цачева пък получават с 55% повече от обикновените народни представители или казано с други думи, те ще получават точно по 4338 лв. Министрите на различните сектори пък ще вземат по 3638.70 лв., което е с 30% повече от заплатата на народните представители.

Отново по данни на НСИ, за септември месец заетите лица в България са намалели с 38900 души до 2.27 млн.
Вие как смятате, заслужават ли политиците увеличение на заплатите и направили ли са поне едно положително нещо за народа си? Докога ще търпим тези безобразия ?

Сподели тази статия , ако не си съгласен с увеличението на заплатите на политиците!

Коментирай
error: Content is protected !!