Скилидките чесън, всеки бърза да ги изхвърли от дома си, но едва ли някой знае. Този ход спасява милиони хора!

Естествен репелент срещу насекоми можете да си приготвите сами. За приготвянето му ви трябва чесън и вода.

Чесънът отдавна се използва като естествен метод за предпазване от насекоми. Силната му миризма ги отблъсква и много хора потвърждават неговата ефективност.

Докато някои насекоми са просто досадни (комари, мравки и мухи), други могат да причинят сериозни щети на вашия дом. Хлебарките, например, могат да разпространяват болести и да заразят храната.

Има няколко начина да предотвратите появата на насекоми в дома ви. Първо се уверете, че съхранявате всички храни правилно и поддържате кухнята чиста. Второ, затворете всички пукнатини или отвори около дома си, за да предотвратите влизането на насекомите. И накрая, редовно проверявайте всички части на дома си за наличие на насекоми и предприемайте незабавни действия, ако откриете такива.

Какво да направите, за да се отървете от насекомите в къщата?

Просто поставете скилидки чесън около къщата или на всички места, където видите да се събират насекоми, дори на балкони, тераси.

Можете да приготвите разтвор, като смесите сока, получен от няколко скилидки чесън, с вода. След като получите този естествен репелент, можете да напръскате по стените на къщата: вход, тераси, балкони, но също и градински растения, които често привличат листни въшки. Тъй като е 100% натурален, можете да го използвате и у дома.

За добър ефект нарежете цяла глава чесън и я залейте с 4 чаши вряла вода. Оставете разтвора в продължение на поне 24 часа. Прецедете и пресипете репелента в спрей.
Някои градински растения са чувствителни към маслата в чесъна или други съединения, препоръчително е да го тествате предната вечер върху малък участък, преди да напръскате цялото растение.

Този естествен репелент срещу насекоми може да се използва за предотвратяване на появата им или за отблъскване на вече появили се насекоми.

Друг метод, който много хора използват, е да засадят чесън около растенията в градината, за да прогонят вредителите по време на вегетационния период. През есента чесънът може да се прибере и съхранява на хладно и тъмно място.

Ако не харесвате миризмата на чесън, можете да опитате и други силно ароматни билки като мента или розмарин. Така или иначе, чесънът е безопасен и ефективен начин да държите насекомите далеч от дома си.

Коментирай
error: Content is protected !!