ШОКИРАЩО: ИД ПУБЛИКУВА БОМБАТА , С КОЯТО Е СВАЛИЛА РУСКИЯ САМОЛЕТ

655-402-bomba-rusiia-samolet-id

„Ислямска държава“ (ИД) публикува снимка на бомбата, с която твърди, че е свалила руския пътнически самолет над Египет миналия месец, предаде ДПА. Както знаете при разбиването на руския самолет загинаха всички 224 души.

В новия брой на англоезичното си списание „Дабик“, разпространявано в социални медии, джихадистката групировка показва снимка на метална кутия (кен) от газирана вода на марката „Швепс“ (Schweppes Gold soda), в
която бил експлозивът.

Списанието твърди, че руският самолет станал мишена на атентата заради започналата през септември руска кампания от въздушни удари в Сирия в подкрепа на президента Башар Асад.
Първоначално ИД планирала да свали самолет на страна от коалицията начело със САЩ.
„Направихме това, за да покажем на руснаците и на всички техни съюзници, че за тях няма да е безопасно в земите и въздушното пространство на мюсюлманите“, гласи публикацията, в която пътниците в самолета са наречени „кръстоносци“.
АФП и Ройтерс цитират „Дабик“, че самоделната бомба била вкарана в руския самолет, излетял от Шарм ел Шейх на 31 октомври, след като ИД установила пропуски в охраната на египетското летище.

Русия вече определи терористичния акт като директна атака срещу Русия и ще търси виновниците. Ако продължават с масираната атака срещу ИД с поразяване на многобройни цели нищо чудно и да си изпълнят обещанието да заличат терористите до нова година!

Коментирай
error: Content is protected !!