Професор Иван Неумивакин: Не пия чай и ви съветвам и вие да не пиете. Спазете тези 12 правила при хранене и ще сте здрави

През последните години от живота си Иван Неумивакин работи активно върху уникална „рецепта“ за прочистване на организма от замърсителите на околната среда и т. нар. „недохранване поради прекомерна консумация“. Като цяло той подчертава, че преди да започнете лечение, си струва да промените някои хранителни навици, които вредят на здравето. През целия си живот като учен, изобретател и лекар, той търси нови методи за решаване на здравословни проблеми, различни от лечението с хапчета.

Въпреки факта, че е високоспециализиран учен, доктор по медицина, професор по естествени науки, член на Руската академия на науките, автор на повече от 200 научни труда, изтъкнат изобретател, с 85 патента и в продължение на 30 години неразривно свързан с космическата медицина, той се опитва да въведе в медицинската практика възможно най-много методи за лечение без лекарства.

Бил е член на Професионалната асоциация на руските специалисти по традиционна и народна медицина.

12 хранителни навици, които според него представляват абсолютната основа за грижата за човешкото здраве:

Яжте по-малко!

Намалявайте порциите постепенно – това е първата и най-важна стъпка към възстановяването. Така ще се отървете от запек и ще подобрите храносмилането. Прекаленото ядене е много, много вредно.

Дъвчете храната си добре!

Не яжте, когато сте ядосани, бързате или гледате телевизия. Не мислете, не гледайте настрани, съсредоточете се върху храната. Отделете достатъчно време, за да сдъвчете добре всяка хапка.

Не смесвайте храни, които са основен доставчик на въглехидрати, с тези, богати на протеини, разделете ги на две хранения.

Починете си за кратко!

Почивайте поне двадесет минути след хранене. Не ставайте бързо от масата, за да се върнете към работа – оставете храносмилателната система да свърши спокойно първата си и най-трудна задача.

Яжте последното си ядене за деня не по-късно от 19:00 часа!

Ако не докосвате вратата на хладилника след 19 часа, ще изчезнат не само здравословните проблеми, но и наднорменото тегло.

Пийте вода 10-15 минути преди хранене!

Не пийте, обаче, 2 часа след хранене – това се отнася не само за различните напитки, но и за водата. Пиенето на течности след хранене нарушава правилното функциониране на храносмилателните процеси.

„Аз не пия чай и ви съветвам и вие да не пиете“, казва професор Неумивакин.

На ден трябва да се пият около 2 литра вода. Започнете с по-малко, като постепенно увеличавате количеството, ако не сте свикнали.

Не яжте гореща храна, изчакайте да изстине малко!

Това е нездравословно. Това важи и за напитките. Топло е най-добрият вариант.

Един разтоварващ ден в седмицата

Това трябва да е ден, в който ядете само зеленчуци или плодове или пиете пресни сокове. Вашето тяло ще ви каже кой вариант е най-подходящ за вас. Тези дни облекчават напрежението от вашите органи и регенерират имунната система на тялото ви.

Правете клекове и упражнения!

Д-р Неумивакин препоръча клекове на всички, които нямат противопоказания за такива упражнения.

Ако не сте гладни, не яжте!

Тялото не е кошче за отпадъци. Научете се да различавате скуката от глада и жаждата от глада.

Грижете се за психиката и духа си!

Трябва да се помни, че когато човек е слаб, тъжен или стресиран, физическото му състояние започва да се влошава.

Ако имате висока температура, докато сте болни, трябва да пиете много вода.

Ако не сте гладни, откажете се от храната (за известно време). Тогава възстановяването ще е много по-бързо.

Пийте вода на празен стомах с щипка сол!

Това ще ви освободи от стагнацията на жлъчния мехур и ще помогне на тялото да работи активно през целия ден.

Самодисциплината помага за спазването на всички тези правила, казва професорът. Те са прости и ясни.

Коментирай
error: Content is protected !!