По бръчките на лицето можем да разпознаем 15 заболявания

Бръчките по лицето могат да сигнализират за някои здравословни проблеми. Колкото и да не ги обичаме, те са естествена част от остаряването на тялото. Освен това, всяка бръчка на лицето се появява с причина и може да разкаже много за нашето тяло и здраве.

Бръчките по лицето

 1. Хоризонтални бръчки по челото

Наричат се “бръчки на тревожността” и името им е оправдано. Те са доказателство, че стресовите ситуации присъстват в живота ви доста често и дори всеки ден. Трябва да успокоите ритъма си на живот.

Тези бръчки също показват прекомерна консумация на захар.

За да намалите изразените бръчки по челото, съблюдавайте диетата си и си почивайте повече.

 1. Бръчки близо до лявата вежда

Бръчките на това място са пряко свързани с далака. Ако те са ясно изразени за кратко време, може би има проблеми в работата на далака. Тук не трябва да отлагате. Незабавно се консултирайте с лекар.

Освен това този орган се влияе от сладкото, така че ограничете приема на захар. Но суровите плодове помагат за укрепване на далака.

 1. Бръчки близо до дясната вежда

В тялото ви има твърде много токсини. Поради факта, че черният дроб е тясно свързан с кожата, в тази област се образуват бръчки и може да се предположи, че работата на черния дроб е нарушена.

Лечението ще бъде диета, която включва консумация на зелени листни зеленчуци и ежедневна употреба на протеини. Опитайте се да консумирате по-малко кофеин, пикантна храна и сол.

 1. Бръчка на носа

Тя показва склонността ви към алергии, но също и прекомерни притеснения и стрес. Тази бръчка е свързана с вашия личен живот и либидото.

Ако бръчките по носа са по-изразени, вашето сексуално желание е по-слабо от обикновено. Подобрете любовния си живот.

 1. “Пачи крак”

Те се образуват от широката усмивка или от специфичната работа на лицевите мускули, които ги предизвикват. Или имате проблеми със зрението и присвивате очи, за да виждате по-добре.

Освен това тези бръчки директно отразяват работата на такива вътрешни органи като черния дроб, бъбреците и стомаха. Ако бръчките са особено изразени, променете хранителните си навици.

 1. Бръчки или торбички под очите

Тъмните кръгове под очите или торбичките, както често ги наричаме, са често срещано явление, причинено от недоспиване. Сравняваме ги с торбички, защото кожата сякаш увисва и се сгъва в „торбички“. Отпуснатата кожа под очите обаче е доказателство и за други здравословни проблеми.

Ако се появяват редовно, дори след добър нощен сън, може да става въпрос за лоша бъбречна функция и лошо кръвообращение. В този случай опитайте да правите йога или лек джогинг и движението на кръвта ще се подобри.

 1. Бледи бузи

Нежните области на бузите показват проблеми с белите дробове. Обезцветяването на тази част от лицето е доказателство за лошото функциониране на тези органи и ако имате и затруднено дишане, не отлагайте посещението си при лекар.

Чувствителността на бузите също е свързана със стомашно-чревния тракт. Тук ви съветваме да промените обичайната си диета. Силно препоръчваме и леко бягане. Този вид спорт ще има положителен ефект както върху храносмилането, така и върху състоянието на белите дробове.

 1. Зачервяване на върха на носа

Ако червеният нос е често срещан през зимата, то прекомерното му зачервяване през други периоди от годината показва сърдечни проблеми или проблеми с кръвообращението. Носът е пряко свързан със сърцето и показва разлики в налягането.

Ако страдате от ниско кръвно, незабавно отидете на лекар. Ако всичко е наред, ще бъде достатъчно да ограничите консумацията на кафе и пикантните храни. Също така продукти като авокадо, богати на мастни киселини, допринасят за укрепване на здравето и нормализиране на кръвното налягане.

 1. Бръчки близо до устата

Те са свързани с дебелото черво. Станали са по-изразителни за кратък период от време? Това е сигнал, че нещо не е наред с тази част на тялото.

За щастие дебелото черво лесно се връща в предишното си състояние. Най-добрите начини да направите това са да пиете много вода, да ядете храни, богати на витамин D, и да спортувате.

 1. Назолабиални бръчки

Ако сте човек, чиято усмивка е искрена, може да имате такива бръчки.

Приемете тези бъчки, но ако станат твърде изразени за кратко време – има проблем с панкреаса. Здравето на този орган ще бъде подсилено от боровинки, грозде и чесън.

 1. Бръчки над горната устна

Дълбоките бръчки над горната устна са най-често характерни за пушачите. Първата причина за вертикални бръчки над горната устна е честото пушене и прекомерното излагане на слънце. Действия, които често повтаряме (например пиене на вода през сламка), също водят до появата на подобни бръчки.

Тези бръчки, обаче, сигнализират и за проблеми с далака. Морковите и ряпата, както и другите зеленчуци, ще ви бъдат от полза.

 1. Петна по устните

Петната по устните (и особено под формата на бели точки) показват лошо кръвообращение. Не трябва да се притеснявате много, но понякога подобни петна сигнализират за проблеми с работата на дебелото черво. Отново кръвообращението ще се подобри от леки упражнения като йога или бягане.

А за здравето на червата яжте храни, богати на фибри. При силна болка или дори кървене незабавно потърсете лекарска помощ.

 1. Бръчки по шията

Те се появяват при всеки с възрастта, това е съвсем естествено. Появяват се в резултат на затлъстяване, а също и при проблеми с щитовидната жлеза.

За здравето на щитовидната жлеза трябва да приемате цинкови таблетки и да намалите консумацията на продукти с глутен. Ако усетите, че нещата се влошават, отидете на лекар.

 1. Бръчки под долната устна

Бръчките под долната устна, точно над брадичката, показват, че натрупвате отрицателна енергия. Ако се затворите в себе си, това ще се материализира точно в такива бръчки.

Ако бръчките под устната станат по-изразени си починете. Не задържайте негативните емоции в себе си.

 1. Изпъкнали темпорални вени

Ако темпоралните вени са ясно видими от двете страни на челото, вероятно страдате от високо кръвно налягане. Тоест често се намирате в стресови ситуации. Йога и честите разходки, за щастие, ще помогнат за понижаване на налягането.

Освен това консумацията на по-малко сол и банани също ще допринесе за постигането на тази цел. Редовните тренировки ще помогнат за стабилизиране на налягането. Ако обаче вените продължават да изпъкват, консултирайте се със специалист.

Бръчките по лицето разкриват много за нашето здраве.

Коментирай
error: Content is protected !!