Пийте достатъчно вода, ако искате да отслабнете!

Каква вода да пием и по колко, за да сме здрави? Всеки знае, че за подобряване на здравето, външния вид и състоянието на организма е необходимо да се пие голямо количество вода. През горещия сезон това не е трудно.

Необходимото количество вода лесно се изпива от хора, водещи активен начин на живот. Въпреки това, без течности, отслабването и поддържането на здравето е трудно, така че трябва да спазвате определени правила.

Най-важното нещо е да пиете вода правилно.

Каква вода да пием?

Водата трябва да е чиста и с добро качество, за да донесе максимална полза на тялото. Закупената бутилирана вода е чудесен вариант. Филтрираната вода също е добра. Но не се препоръчва да се пие преварена вода. Нагряването помага за премахване на патогенната флора, но примесите от соли и метали остават.

Започнете деня си правилно!

Експертите препоръчват да пиете вода веднага щом се събудите. Трябва да се помни, че течността трябва да е със стайна температура, а не студена. Ако искате да направите водата още по-полезна, добавете парче лимон и джинджифил директно в чашата.

През деня

Пийте приблизително 8-10 чаши вода през деня. Важно е да запомните, че водата се пие половин час преди хранене. Ако пиете вода след хранене, това ще има отрицателен ефект върху работата на органите на стомашно-чревния тракт. Също така не пийте много вода вечер.

Добри навици

Някои хора забравят да пият вода през работния ден, предпочитайки чай, кафе и газирани напитки. Вместо това вземете обикновена вода със себе си. Струва си да го направите и ако отивате на разходка.

Коментирай
error: Content is protected !!