Петте най-мощни средства за бързо, просто и лесно премахване на гъбичките по ноктите и кожата

При гъбички по ноктите използвайте домашни средства! Те действат ефективно и са евтини!

Гъбичките по кожата на краката водят до инфекции и язви, които причиняват парене и сърбеж. Влагата, топлината, пониженият имунитет и използването на обувки, които не позволяват на кожата да “диша” са основните причини за появата на гъбичките.

Има домашни средства, които са ефективни при гъбички по ноктите.

Гъбичките не могат да оцелеят в кисела среда, така че прането на чорапите ви в топла вода със сол и ябълков оцет е много ефективно за унищожаването им.

Сода за хляб

Чудесен начин да убиете гъбичките по краката е да направите паста от сода с вода, след което да я нанесете между пръстите на краката и върху засегнатите области. Оставете да изсъхне и изплакнете. Използвайте ежедневно 1-2 пъти на ден за пълно излекуване.

Канела

Лечебните свойства на канелата помагат за бързото премахване на гъбичките.

Залейте 1 пръчка канела с 2 литра вряла вода, оставете за 30-40 минути. Накиснете краката си в тази течност и забравете за гъбичките.

Кокосово масло

Кокосовото масло съдържа мастни киселини със средна верига, които функционират като естествени фунгициди, за да помогнат за унищожаването на гъбичките.

Нанасяйте малко количество масло върху засегнатите участъци от кожата и ноктите 2-3 пъти на ден. Това ще помогне за бързо облекчаване на сърбежа и зачервяването.

Вана за крака за премахване на гъбичките

Друг естествен, безопасен и ефективен начин за премахване на гъбичките по краката е ваната за крака с кислородна вода. Изсипете 3 литра вода в средно голяма кофа или леген и добавете към нея 50-60 мл кислородна вода. Разбъркайте и накиснете краката си за 15-20 минути. Препоръчва се тези бани да се правят 5-7 дни преди лягане.

Домашни антибактериални средства за гъбички по краката

Лимон

Намажете краката и ноктите си с лимонов сок и оставете да изсъхне – това е много мощно природно средство за премахване на гъбички.

Чесън

Намачкайте чесъна и го използвайте като паста за намазване на краката си. Не забравяйте да ги измиете със сапун след нанасяне и да ги подсушите старателно.

Джинджифил

Можете да използвате антибактериалното действие на джинджифила, за да убиете гъбичките, като си направите чай от джинджифил и го оставите да изстине, след което нанесете разтвора с памучен тампон. Нанасяйте всяка вечер преди лягане.

Сол

Ваните с морска сол са много ефективни за премахване на гъбички, миризма, сърбеж, парене и други симптоми. Използвайте 2 пъти на ден за по-бързи резултати.

Коментирай
error: Content is protected !!