ПАНИКА В САМОЛЕТА КРЪЖАЛ НАД СОФИЯ : КАЦНАХМЕ В ТЪМНА НИВА , ДВА ЧАСА НИКОЙ НЕ НИ ОТВОРИ

20151122.zhbglmgary

Заради лошото време в София пътнически самолет не е успял да кацне на летище София и затова е бил пренасочен към Пловдив (където наскоро имаше чистка и уволниха голяма част от персонала).

Цели 2 часа 200 пътници са били затворени в самолета , след като са кацнали аварийно на летище Пловдив. Причината за аварийното кацане е силния вятър тази нощ. Пътниците се оплакват от лошата организация и че никой не им е обяснил какво става.

“Тук няма жив човек от служителите на летището, не е ясно кога въобще ще се появи някой. Кацнахме в една тъмна нива, все едно сме в Конго. Няма светлина, няма жив човек, 200 пътника чакат заклещени в самолета, за да може някои да се сети да дойде със стълба да отвори самолета и да си тръгнат хората. Има малки деца, и какво ли още не. В България няма аварийно летище за подобни случаи, това е пълен абсурд”, разказва инж. Антон Маслев след 6 часа престой на летището.

От летище София обявиха че два самолета – от Валенсия и Дубай, са пренасочени. За тях е оргазнизиран транспорт. Още един полет – от Лондон, е бил пренасочен към Пловдив по-рано.

Инженер Маслев разказа , че над 3 часа е нямало кой да донесе стълба за да свали хората от самолетите.

Явно персонала на пловдивското летище няма никаква координация в действията си и това е довело до масовото уволнение на служители само преди по-малко месец.

Коментирай
error: Content is protected !!