Не ги пренебрегвайте: Един месец преди инсулт, тялото изпраща няколко предупредителни сигнала

Вие наистина можете да се предпазите от инсулт, ако обърнете внимание на някои от признаците, които тялото ви се опитва да ви изпрати.
Има два вида инсулт, първият и по-често срещаният е исхемичният инсулт, а вторият – хеморагичния.
Първият тип е причинен от стесняване или запушване на артериите на мозъка, което намалява притока на кръв. Вторият тип е по-рядко срещан и се причинява от кръвоизлив в мозъка. Трябва да обърнете внимание на всичко необичайно, което се случва с тялото ви, защото инсултът е петият в списъка по причини за настъпването на смърт.
В случай, че кръвоносен съд, който има важна функция – да пренася кислород и хранителни вещества в мозъка, е блокиран от кръвен съсирек, може да се получи инсулт.

И тогава част от мозъка няма да получи достатъчно кръв и мозъчните клетки ще започнат да умират.
Всички знаем, че мозъкът има много различни функции, пише „Букварче“.
Когато настъпи инсулт, кръвта не достига до зоната, която контролира определена функция на тялото, което прави така, че част от тялото да не работи както обикновено.
Трябва да знаете предупредителните признаци за инсулт, защото можете да помогнете на себе си, приятелите и семейството си, ако това се случи. Важно е да получите медицинска помощ навреме, когато забележите някои от признаците.

Според експерти признаците и симптомите при различните хора могат да се различават, защото ще бъдат засегнати различни части на мозъка, но е общ факт, че всички признаци започват внезапно.
А най-честите симптоми са:
проблеми с дишането
болка
хълцане

промени по лицето
халюцинации
безсъзнание
епилептични припадъци
заболяване
слабост.

Учените откриха, че човек може да се предпази от инсулт, като консумира достатъчно банани, бели и сладки картофи, и бял боб.
Изследването е обхванало над 90 000 жени на възраст между 50 и 79 години, наблюдавани в продължение на 11 години.
Резултатите от него показват, че за онези от тях, набавяли си най-големи количества калий, рискът от инсулт е по-нисък с 12 процента по-нисък, от исхемичен инсулт – с 16 процента, и от смърт – с 10 процента.
Препоръчителният дневен прием на калий за възрастни е 4700 милиграма. Един банан осигурява девет процента от него.
Източник: Брадва

Коментирай
error: Content is protected !!