НАСА със страховита прогноза : Астероид може да удари Земята!

Учени се опасяват от астероид с огромна маса , който ще прелети покрай планетата ни на връх Коледа!

НАСА със страховита прогноза
НАСА със страховита прогноза
Научен екип от Наса , обявиха , че към планетата ни лети гигантски астероид, който ако се удари на повърхността ни последствията може да са фатални. Учените предполагат мощни земетресения и изригвания на вулкани с апокалиптични последствия – всички знаем , че една от теориите за измирането на динозаврите е именно сблъсък с астероид.

Астрономи от обсерватория в Пуерто Рико наблюдават движението на огромния стероид. Техните изчисления сочат , че астероида ще се доближи максимално до Земята около Коледа – 25 декември. Небесното тяло има диаметър от 2 километра и е поставен в списъка на 17те най-обасни небесни обекта, които има опасност да приближат Земята.

Руският Афрофизик Владимир Липунов обаче е сигурен , че реална заплаха за планетата няма . Според него астероида е познат на човечеството отдавна и орбитата му се след от 15 години. Той ще мине в близост до планетата ни , но масата му не е толкова голяма , че да има каквото и да е влияние върху живота на Земята.

Според руснака , не големите астероиди са потенциално опасни , а по малките с диаметър няколкото десетки или стотици метри. Те са прекалено много и трудно могат да бъдат открити.

Дали тази страховита прогноза на Наса ще стане реланост , предстои тепърва да научим!

Коментирай
error: Content is protected !!