Медицинска сестра поставя новородено бебче в картонена кутия ! Никога няма да повярвате защо го прави !

Когато д-р Меган Хиър започна да съветва младите майки да слагат бебетата си в картонени кутии, тя нямаше представа как вече загрижените майки ще реагират. Идеята може да изглежда странно за повечето майки в Съединените щати, но практиката е съществувала във Финландия в продължение на десетилетия. Сега, Temple University Hospital току-що започна инициативата за осигуряване на майки с тези “бебешки кутии.” Въпреки че всяка кутия струва около $ 100, за да се направи, те са дадени на новите майки безплатно. Причината? Намаляване нивата на детската смъртност.

Задушаване е водеща причина за смъртност сред бебетата, но с малко помощ и образование, тя може лесно да бъде предотвратена от родителите. Много родители смятат, че е най-добре, ако тяхното новородено спи в леглото с тях или върху мек матрак. Въпреки добрите им намерение , точно такова решение за спане на бебето могат да доведат до задушаване и смърт. Бебешката кутия е идеална за спане среда за бебето. Лекарите препоръчват бебетата да спят на твърда повърхност, равна на гърбовете си, и в една и съща стая като родителите, но не и едно легло – бебешките кутии постигнат всичко това лесно.

За майките, които се появяват във видеото, кутията на бебето е наистина много полезна. Не само, че кутията съдържа пелени, учебни материали, дрехи, бутилки, и почти всичко останалом което една нова майка се нуждае, тя е и невероятно удобно.

Моля, споделете това в Facebook, ако мислите, че всяка болница трябва да предоставят бебешки кутии (дори и в България!)


Коментирай
error: Content is protected !!