Манастирска рецепта за белите дробове и синусите: Убива вируси, бактерии и гъбички

В традиционната медицина се използва черна ряпа при кашлица и за лечение на респираторни заболявания. Тя се бори с настинки, грип, вируси, бронхит и болки в гърлото. Има имуностимулиращи и антимикробни свойства. Проучванията показват, че е ефективна за лечение на ешерихия коли.

Черната ряпа прочиства черния дроб, стимулира производството на жлъчка, помага за почистване на кръвта и поддържа здравето на жлъчния мехур.

Консумацията на черна ряпа помага за намаляване на възпалението в устата и гърлото. Полезна е и при запек.

Ефективна рецепта с черна ряпа при кашлица и белодробни заболявания:

Необходими съставки:

  • 1 черна ряпа
  • 100 г мед
  • 50 г настърган хрян

Настърганият хрян се смесва добре с меда. Измийте добре черната ряпа (без да я белите) и я подсушете.

Издълбайте средата и я напълнете с пастата от мед и хрян. Сложете я в купа и я оставете да престои за 2 дни. Важно е ряпата да е изправена, защото през 48-те часа в центъра се образува рядка течност и има опасност да се разлее.

След 2 дни полученият сироп се пресипва в стъклен буркан. Внимателно се издълбават и стените на ряпата, които се добавят в сиропа. Бурканът се затваря плътно и се съхранява на тъмно и хладно място. Консумира се по 1 чаена лъжичка, ако е необходимо, няколко пъти на ден.

Противопоказания:

Хрянът не се препоръчва за хора с хипотиреоидизъм, стомашно-чревни заболявания, стомашни или чревни язви, синдром на раздразнените черва и тежки бъбречни заболявания. Също така е противопоказен по време на бременност и кърмене. Ако приемате лекарства, посъветвайте се с вашия лекар преди да започнете лечение с хрян.

Коментирай
error: Content is protected !!