Купих сладки и отидох в дома на любовницата на съпруга ми. В началото не беше много щастлива

Когато съпругът ми започна да ми изневерява, веднага разбрах това.

Живеем от 25 години заедно, така че мога лесно да разбера настроението му, само като погледна лицето му, да разбера, че е имал спор с директора, просто като слушам гласа му. Познавам моя човек.

Дойде момент, в който разбрах със сигурност, че съпругът ми има любовница. Нямах никакво желание да се развеждам. Това би означавало, че ще трябва да променя целия си живот, навиците си, дома си – всичко. Не е толкова лесно да направиш всичко това на 45 години.

Реших да действам. В крайна сметка защо трябва да подарявам щастието си на някого? Проследих съпруга си и разбрах къде живее изгората му. На следващия ден, купих кутия със сладки и отидох при любовницата на съпруга ми. Почуках на вратата, когато ме попитаха кой е, отговорих:

„Ани, отвори вратата, Еми е, съпругата на Емил“, знаех името й отдавна, защото бях чела съобщенията им.

Какво мога да кажа? Съпругът ми има страхотен вкус. Видях стройна, красива, добре поддържана девойка, може би едва 25-годишна.

„Мога ли да вляза?“ – попитах, когато отвори вратата.

Ани мълчаливо тръгна към кухнята, а аз я последвах. Направи ни по едно кафе.

“Ани, не дойдох да споря с теб. Просто искам да ти кажа да се държиш, както преди. Заради теб мъжът ми стана нервен, не говори, не спи. Разбирам, че преди просто сте си прекарвали добре времето заедно, а сега може би изискваш връзката ви да се задълбочи, но аз познавам съпруга си добре. Може би знаеш, че имаме дъщеря на твоята възраст, тя вече ни роди внук. Съпругът ми много ги обича, но не би искал да минава през това, през което младите родители трябва да минават отново на тази възраст. Може би искаш съпруг и дете, но знай, че съпругът ми няма да ти даде всичко
това. Вие сте хора от различни поколения, страстта ще премине и тогава няма да имате нищо общо”.

Ани ме слушаше внимателно през цялото време.

“Да, съгласна съм. Дори сега идва с мен на кино, но категорично отказва да отидем на клуб, иска да си седи вечер вкъщи, но аз не мога. Нямам майка, нямам близка приятелка, която да помоля за съвет. Ти си толкова мъдра. Представях си срещата ни по друг начин. Може ли да те прегърна?

Говорихме няколко часа. Ани не е лошо момиче, просто е останала без женска подкрепа. Срещата ни завърши с положителна нотка.

Съпругът ми не разбра, че сме се срещали. Няколко дни по-късно разбрах, че са се разделили.

В момента няма друга любовница, но и да се появи, няма проблем, има още много сладкиши в нашия магазин и ще поставя още едно младо момиче на правия път.

Коментирай
error: Content is protected !!