Когато майка ми я заболят ставите, смесвам тези съставки в блендера и ѝ давам да пие – бързо ѝ минава и дълго време държи

Това е специалната рецепта, която давам на майка си, която вече е на 80, да е жива и здрава,
но от 20 години има проблеми с костите и ставите.
Една женица от село ми даде тази рецепта, че е натурална и много помага.
Трябва да се отбележи, че ако симптомите на дискомфорт и болка не се подобряват скоро след консумация на тази напитка,
по-добре е незабавно да се консултирате с лекар, за да изключите определени състояния.
Съставките, необходими за приготвянето на този натурален коктейл, са както следва:

8 супени лъжици ленено семе
4 супени лъжици сусам
3 супени лъжици стафиди
2 супени лъжици неароматизиран желатин
200 гр.мед
40 гр.тиквени семки

Приготвяне:
Добавете всички съставки в блендер, разбийте добре, докато получите хомогенна смес и след това я изсипете в стъклен съд, съхранявайте в хладилника.
Препоръчваме използването на две супени лъжици от тази напитка, за да облекчите всички видове болка и дискомфорт, свързани с костите и ставите.
Консумирайте на празен стомах и преди вечеря, общо 4 супени лъжици на ден.
Ако сте постоянни, ще започнете да забелязвате как костите ви стават по-силни и ви позволяват да извършвате повече действия и, разбира се, ще се сбогувате с болката завинаги.

Можете също така да прилагате и компреси при ревматизъм
– Компрес с червен лук
Вземете 7 глави червен лук, нарежете ги и ги счукайте ситно и посипете с 25 г сол. Сложете лука на стъпалата на краката си и го дръжте така 10-12 часа, докато спите. Може да усетите лек сърбеж. След като направите компреса 3-4 вечери, ще усетите подобрение в краката си.
– Налагайте с коприва
Ако ревматизмът е на коленете, всяка сутрин налагайте мястото с китка коприва. Тази процедура изпълнявайте между 4-10 пъти на ден.

– Корени от брей
Изчистете от кората 350 г корени от брей, накълцайте ги, поставете ги в 1 л чист спирт и оставете да престои 1 ден. Всяка вечер мажете болното място с памук, като преди това го затоплите близо до печката или с като сложите върху него електрическа възглавница. След като намажете мястото с разтвора от спирт и брей, покрийте го с вълнен плат. Добре е това да се прави всяка вечер, а не само в дните на непоносима болка. Хора, които са прилагали този компрес, твърдят, че след няколко месеца вече били забравили, че са имали ревматизъм.
Източник: lekuvai.bg

Коментирай
error: Content is protected !!