Когато майка ми трябваше да се оперира, всички изчезнаха. Но щом дойде лятото, веднага ме потърсиха за да почиват на вилата ни

Вилата ни се намира на брега на морето и когато дойде лятото, всичките ни приятели, които не се сещат за нас през цялата година, дори не ни поздравяват за Нова година и Великден, започват един по един да си спомнят за нашето съществуване.

Всяка година идват. А ние се ангажираме с настаняването и изхранването им, разхождаме ги, чистим стаите. В края на лятото всички са си починали, но не и ние.

Направихме ремонт на вилата миналата есен и решихме да посрещаме туристи през летните месеци.

В курортните градове няма много работа, следователно трябва да се печели повече през туристическия сезон. Но нашите приятели се появяват един по един.

Най-дразнещото е, когато съобщават за пристигането си 1-2 часа преди това, когато вече са на път?

През пролетта майка ми трябваше да се оперира по спешност, нямахме пари и се обърнахме към нашите така наречените приятели, но никой от тях не искаше да ни помогне.

Дори не се поинтересуваха как е минала операцията на майка ми.

Дойде лятото и същите тези приятели и роднини отново ни се обадиха да ни кажат, че са на път за вилата. Без колебание им казах, че първо трябва да платят и едва тогава могат да се настанят. Знаете ли какво казаха?

Ако ще плащаме, ще отидем на хотел. Също така искахме да ви видим, не сме се виждали от година, а вие искате да си платим, за да останем у вас.

След това затворих телефона. Мисля, че постъпих правилно.

Коментирай