Как бързо да намалите високото кръвно налягане? 5 прости начина и ще се почувствате за минути добре

Високото кръвно налягане е редовен спътник на хората, които живеят в постоянен стрес, имат лоши навици, хранят се нередовно и нездравословно. Често хората се страхуват да отидат в болницата, но не знаят как да си помогнат сами. Представяме ви прости, но ефективни начини за сваляне на кръвното налягане у дома.

Студена вода за краката

За да намалите налягането в домашни условия, можете да използвате студена вода. За да направите това, изплакнете краката си за около една или две минути в леген със студена вода.

Като алтернатива можете да държите ръцете си под студена вода за няколко минути (водата трябва да въздейства равномерно върху ръцете, започвайки от дланите и завършвайки с предмишниците). В края на тази процедура можете да напръскате лицето си със студена вода и да нанесете влажна кърпа върху слънчевия сплит.

Ябълков оцет

Не по-малко ефективно народно лекарство е ябълковият оцет. Той перфектно намалява налягането с най-малко двадесет и пет до тридесет и пет единици. Парчета плат, напоени с оцет, се поставят върху ходилата и се оставят за 15 минути.

Чай от мента

Също така, доста често срещано средство за сваляне на кръвното налягане е обикновеният чай от мента или чаша минерална вода, смесена със супена лъжица мед и сок от половин лимон. Изпийте наведнъж. Налягането се намалява с 15-20 единици в рамките на 20-30 минути.

Топла вода за ръцете

Можете да намалите високото кръвно налягане с вана за ръцете. Температурата на водата трябва да бъде около 45 градуса, времето на процедурата е 10 минути.

Релаксация

При рязък скок на налягането, на първо място, трябва да се отпуснете и да се опитате да задържите дъха си, докато издишвате за 8-10 секунди в продължение на 3 минути. Тази техника може много бързо да намали налягането с 30 единици.

Ако налягането започне да се повишава, тогава можете да пиете валериан и просто да легнете. Но не забравяйте, че честите скокове на кръвното налягане могат да се превърнат в хипертония, така че не трябва да практикувате самолечение, а е по-добре да потърсите помощ от специалисти своевременно. Хипертонията е главният виновник за повечето инсулти и коронарната болест на сърцето.

Коментирай
error: Content is protected !!