Ето защо е необходимо да сложите зрънца карамфил в лука: Полезните свойства просто ще ви изненадат

Невероятните полезни свойства на карамфила се използват от древни времена. Той е не само подправка, но и ефективно средство с имуномодулиращи, антивирусни и противовъзпалителни свойства. Освен това карамфилът е мощно естествено болкоуспокояващо средство.

Нанесете карамфил върху драскотина или порязване за по-бързо заздравяване и облекчаване на болката. Разбира се, тази подправка е позната на всяка домакиня.

За да оцените напълно ролята на карамфила в кулинарията, ще ви разкрием един трик. Опитните готвачи знаят точно как да придадат на ястието уникален вкус. Пълненият лук е познат на целия свят от френската кухня. Звучи интересно, нали?

Всъщност това е обелена глава лук със забити в нея зрънца карамфил. Не използвайте много, когато опитвате този френски трик – 5-6 ще са достатъчни. Този лук може да се добави към всяко ястие, на което искате да придадете вълшебен вкус. Освен това лукът се отстранява лесно в края на готвенето.

Карамфилът се използва по интересен начин и в Англия. Местните забиват карамфил в портокали по време на съдебни заседания и ги държат в съдебната зала. Британците вярват, че ароматът на цитрусови плодове и карамфил ще помогне на съдията да вземе правилно и справедливо решение.

Можете да направите същото, ако искате да изпълните дома си със сладко-свеж аромат.

Не пропускайте и вие да се възползвате от тези полезни свойства на карамфила.

Коментирай
error: Content is protected !!