5 неща, които супер успешните хора правят преди 8 сутринта

20150604234035-1416
Не отдавна с една приятелка обсъждахме въпроса, че между повечето успешни хора, които познаваме, има нещо общо. Всички те стават рано!

Наскоро пък открих факти, които потвърждават тази теория. Маргарет Тачър, например, е започвала деня си в 5 сутринта, Франк Лойд в 4, а Робърт Игер – изпълнителният директор на „Дисни“ в 4.30. Всички те са известни със своята успешна кариера. Интересно, нали?

Да, има и много хора, които са убедени, че нощем работата им върви по-добре. Според изследванията обаче тези, които стават рано, са по-продуктивни и проактивни. Това се дължи и на факта, че те използват времето сутрин, за да се настроят за работата през деня.

Ето защо реших да ви запозная с 5 основни неща, които успешните хора правят преди 8 сутринта…

Правят упражнения

Сутрешна йога, крос, фитнес или кратка гимнастика вкъщи… Независимо за какво става дума, упражненията в началото на деня дават енергия и тласък за работа. А и носят удовлетворение! Освен това те премахват необходимостта от кардио упражнения вечерта. Дори да не можете да се вдигнете от леглото в 5 или 6, наложете си да ставате 15 минути по-рано и да правите кратка сутрешна гимнастика. Ефектът ще е страхотен, гаранция!

Правят си график за деня

Успелите хора обичат да си начертават план за деня още от сутринта. Така знаят къде трябва да пристигнат в края му и какви са стъпките, които ще ги отведат до целта. Ранните часове на деня са идеалното време за съставяне на план-график, защото са по-тихи и спокойни. Задължително планирайте и почивки! Кратки разходки, обяд, медитация – за да сте продуктивни, се нуждаете от глътка извънработен въздух.

Хапват здравословна закуска

Всички знаем, че тя е най-важното ядене за деня, но страшно много от нас я пропускат. Редовно! Е, при успелите хора обикновено е точно обратното. Те знаят, че закуската е не само здраве, но и чудесен начин за повишаване на настроението. Ще се убедите в това дори да отделите само 5 минути, за да хапнете овесени ядки в компанията на семейството си.

Визуализират мечтите и целите си

Успелите хора се грижат не само за физическото си здраве, но и за психическото. Те визуализират своите мечти и цели в ума си. А сутринта е идеалният момент, за да прекарат малко време на спокойствие в позитивни мисли и/или медитация. Достатъчни са само няколко минути, за да си повдигнете настроението и вие! Така ще сте много по-мотивирани.

Изправят се срещу предизвикателствата

Винаги има една точка от списъка ни със задачи, от която ни е страх. Трудна е, изисква много време и концентрация, голямо предизвикателство е… Причините са различни, но те винаги водят до отлагане и отлагане, и отлагане… А това създава напрежение, докато накрая не сме притиснати от обстоятелствата да я свършим.

А какво правят успешните хора? Залавят се първо именно с това предизвикателството. Те знаят, че сутринта е времето, когато сме отпочинали и по-способни да се справим с трудни задачи и използват това. Ще видите, че ако правите така, с наближаването на края на работния ден задачите ще стават все по-лесни , а напрежението все по-малко. Така ще сте по-спокойни през свободното си време.
Успех, приятели!

Коментирай
error: Content is protected !!