НОВ СКАНДАЛ! Симеон Дянков проговори за Елена Йончева – ето кой е плащал милиони за интервютата й чужбина


Симеон Дянков проговори за скандала с Елена Йончева, който разбуни днес публичното пространство, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че са плащани милиони за интервютата й.
„По спомени, бюджетът трябваше да плати значителна сума за репортажи в чужбина, тъй като такива пари не са били бюджетирани в националната телевизия. Не помня защо не е било платено от предишното правителство, когато всъщност са станали пътуванията.“ Това каза за бившият финансов министър Симеон Дянков след като станаха ясни намеренията на Елена Йончева да съди лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, цитират от „Информо“.
В Бургас по-рано днес бившият премиер заяви: „Бяхме принудени да платим милиони за интервютата на Елена Йончева.“ Изказването на Борисов дойде след обвинения на Йончева в тв ефира, че партия ГЕРБ крадяла от програмата за саниране.

„Представете си, че сте журналист и държавата ви плаща по няколко милиона за интервюта в чужбина през една от партийните централи. Даже нашето правителство беше принудено да плати. Та това „ново лице“, ако си позволи отново да каже, че крадем, ще наруша закона и ще кажа как бяхме принудени милиони да платим за нея – с мъж премиер тогава. Това е ясен конфликт на интереси!
Ние не си позволяваме да кажем за тях това, което десетилетия са вършили, а те имат наглостта да ни обвиняват в кражби“, каза още Бойко Борисов в Бургас.
Малко по-късно чрез пресцентъра на БСП Елена Йончева обясни, че ще съди Борисов за клевета.
В профила си във Фейсбук пък той отговори на намеренията на Йончева: „Разбрах, че Елена Йончева ще ме съди за клевета. С удоволствие ще участвам в този процес. А още по-компетентен от мен е бившият финансов министър Симеон Дянков за финансовата част, както и шефовете на разузнавателните служби.“

Очаквайте още новини около скандала!

Коментирай
error: Content is protected !!