ИЗВЪНРЕДНО: Радев е новият президент на България!!! 2 милиона българи гласува за генерала!

1

Кандидат-президентската двойка подкрепена от БСП Румен Радев – Илияна Йотова спечели убедително предизборната надпревара с близо 60% от гласовете на българските граждани. Преднината на Радев бе в порядъка от 15-20 процента през целия ден от сутринта. В нито един момент от надпреварата Цачева не успя да я намали. Генералът събира подкрепата на близо 2 милиона гласоподаватели, докато за шефката на НС бюлетина са пуснали 1 200 000.
По този начин БСП успя да спре 11-те поредни победи на ГЕРБ на парламентарни, общински и евродепутатски вотове.

Генерал Радев е роден на на 18 юни 1963 г. в Димитровград. През 1982 г. завършва със златен медал математическа гимназия в Хасково.

Дипломира се във Висшето народно военновъздушно училище „Георги Бенковски“ – през 1987 г., като първенец на випуска.

През 1992 г. завършва ескадрилен офицерски курс „Максуел“, САЩ. От 1994 до 1996 г. е слушател в командно-щабен профил във Военната академия, където завършва като първенец на випуска. Доктор на военните науки в областта на усъвършенстването на тактическата подготовка на летателния състав и симулиране на въздушния бой.

През 2003 г. завършва с отличен успех Военновъздушен колеж „Максуел“, САЩ – магистър „Стратегически проучвания“.

Победата на Радев ще доведе до оставката на премиера Бойко Борисов и правителството. Лично Бойко Борисов потвърди тази заявка още сутринта , когато пусна своя вот.

Тепърва ще трябва да се назначава служебно правителство и да се определи дата за нови парламентарни избори!

Очаквайте още подробности от изборната победа на Радев!

Коментирай
error: Content is protected !!