Бойко Борисов ШОКИРА: Живея с 1500 лева на месец, а колата ми е мерцедес от 1968 година


Има червени и сини политолози. Няма как едните да бъдат изолирани. Това заяви в студиото на „Здравей, България“ бившият премиер и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

„Червените политолози бяха най-активни в президентската кампания на господин Радев“, припомни Борисов. „Помните ли как Корнелия отричаше срещата с Решетников и, че той бил корумпиран. Тя после сама си потвърди де. Сега малко се объркаха нещата. Знаейки всичко това, какво направихме ние, първо си оправихме туризма. След това трябваше да ремонтираме МиГ-29 и МиГ-26. Разбрахме се с Путин и сега си ги ремонтираме. Уговорихме се с ЕК и дадоха пари и стана европейски газов хъб. С една дума те и руснаците се объркаха. Декември месец очакваха да се трупат лихви и да не платим каквото им дължим, но ние платихме. Те сега се объркаха кой кой е. Политолозите също се объркаха. Не знаят дали Русия подкрепя ГЕРБ или БСП. Вчера дойдоха русофилите при нас.

„БСП обещаха да строят „Белене“. два пъти идват на власт, не го строиха. Казаха, че ще строят „Южен поток“ не го направиха. Действително руснаците се объркаха какво да се прави. Ние имаме много твърдо отношение към Русия. БСП винаги експлоатират проруските чувства на избирателите си, а след изборите – нищо“, каза Борисов. „Разчитам за изборите на това, което сме направили. Толкова е видно, толкова е много. Спомням си като майка ми ме водеше на църква, кварталният не ни даваше да влизаме. Тогава управляваше БКП. А сега се редят хората да целунат ръката на патриарха“, каза той. Към него в студиото говори и кмета на София Йорданка Фандъкова.

„Работя повече от 10 години с господин Борисов. Той е началник, който се вслушва в хората и работи добре в екип. Всеки който е професионалист и има конкретни предложения получава от него пълната му подкрепа и свобода на действие. Той трудно прощава грешки обаче“, призна си Фандъкова. „Смятам, че той е доказан спортист и умее да губи, дори и да загуби от Корнелия. Това обаче не се налага, той се е доказал и няма да загуби. Няма смисъл да водим този разговор“, каза тя.

„За държавата все пак е здравословно да загубим президентските избори. Иначе щяхме да продължим да носим цялата отговорност и всички да роптаят“, каза Борисов. „Ако отново съм премиер най-много ще направа за образованието. Борбата с контрабандата и корупцията също е важна част от политиката ни. Ин витрото също е важно, защото демографският срив е налице. На фона на всичко това обещаваме да довършим и „Хемус“, както и още много пътни възли“, обеща Борисов.

„Програмата, за която говорим, беше разработвана часове наред с всички групи и ръководители на екипи. Имаше много спорове, но в края на краищата имахме ясни разчети и знаем, че можем да си позволим да изпълним дадените обещания“, каза Фандъкова.

„Взимах добра заплата към 4500 лева. Средно с 1500 лева. Мога да извадя фактури и да докажа. Все още ме охранява НСО. Моя кола си имам, един стар мерцедес от 1968 година съм го реставрирал. Той струва към 10 000 лева. За последно излъгах на тенис, особено, като е по-близо до линията.

Ако трябва да определя останалите лидери с една дума. Корнелия Нинова – фантастика и бъдещ диктатор, Каракачанов – приятел, Валери Симеонов – приятел, Марешки – познавам го добре, амбициран е, Карадайъ – прагматик. Дрехите ми всичките са от „Агресия“. Струват по 400-500 лева. Последно плаках на погребението на Ваньо Танов. Като цяло не съм ревлив човек, не знам какво ми стана тогава. Беше ми много тъжно, все пак сме работили заедно. Най-доброто ми качество е, че съм добър и толерантен, това е и най-лошото и най-голямата ми грешка“, призна Борисов.

Коментирай
error: Content is protected !!