АРАБСКА ТОРТА: Това е най-вкусното нещо, което ще опитате

Бърз сладкиш , който се приготвя за 10 минути. Много лесен и простичък за приготвяне, а ще ви изненада с мекота и вкус. Ще се насладите на всяка хапка, която буквално се топи в устата ви. Тортата е много кремообразна и си заслужава всяка минута усилия. Ето съставките за този нежен и кремообразен Арабски десерт :

Арабска торта без печене

Необходими Продукти: 

  • бял хляб
  • 500 мл прясно мляко (2 чаши)
  • 1 пак.пудинг карамел на прах
  • 250 г крема сирене (Филаделфия)
  • 100 мл кондензирано мляко
  • 50 мл обикновено мляко
  • карамел за украса (по избор)

Начин на Приготвяне: 

Вземете 5-6 филийки обикновен хляб (може и бриош/франзела/кифли) и отрежете краищата, които можете да запазите за украса по-късно. В обикновен стъклен съд наредете парчетата и ги разпределете по дъното (в съда, в който смятате да приготвяте тортата).

Може да разрежете кифлите, за да завършите цялото ястие, на няколко части. Отделно в тенджерка се слагат 500 мл прясно мляко и веднага се добавя пудингът карамел. Разбъркайте с тел и варете, докато пудингът се сгъсти (средно течен), без да е прекалено гъст.

С пудинга залейте филиите/кифлите, които сте наредили една върху друга във формата. След това съдът се прибира в хладилника да се охлади, докато приготвите втория крем: сложете крема сиренето Филаделфия в купа, добавете кондензираното мляко, 50 мл обикновено мляко и разбийте, докато сместа се обедини на хубав крем.

Кремът трябва да стане плътен, след което се нанася върху попилите пудинга филийки и се заглажда добре с шпатула. Десертът се прибира в хладилник да се охлади поне 3-4 часа, след което по желание може да се украси с ивици карамел.

Коментирай
error: Content is protected !!